Foto: FK Partizan

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je na konferenciji za medije pred duel svog tima sa Radničkim iz Kragujevca pričao o upotrebi VAR sistema u srpskom fudbalu, te o spornim situacijama na prethodnim mečevima Crvene zvezde.

Partizan u nedelju od 15 sati i 30 minuta igra protiv Radničkog 1923, koji sa klupe predvodi Nenad Lalatović.

PROČITAJTE JOŠ:

Stanojević se na konferenciji za medije pred nedeljni meč osvrnuo na prethodno kolo, kada na stadionu Crvene zvezde VAR nije radio sve do 28. minuta. Dotakao se i prenosa utakmica na Areni sport.

Trener crno-belih se nada da će u narednom periodu sve biti regularno.

„Nadamo se da se neće dešavati situacije kao u ovim prethodnim utakmicama, da će sve biti regularno, jer ako ne bude tako ne vredi vam ni rad ni ono čime se vi bavite“, rekao je on i dodao:

“ Mi smo slušali šta će reći sudijska komisija, javio se predsednik sudijske komisije, rekao da svi greše, i da li ćemo mi imati tu nemačku kulturu. Dosta sam u fudbalu, gledao sam mnogo utakmica u nemačkom fudbalu i nikad nisam video da neki sudija stoji na dva metra od situacije i da pogrešno presudi. Imamo VAR, imali smo predavanja o tome, dođe utakmica u Nišu, upitan je bio prenos na Areni sport, a ujedno i VAR“.

Stanojević je istakao da klub ne želi da igra bez VAR sistema i da će, ukoliko dođe do problema, sačekati da se sve dovede u red.

„Stav kluba je da neće igrati utakmicu ako se desi neki problem sa Arenom ili sa VAR-om. Sačekaćemo koliko je potrebno da se sve osposobi i da se igra tako utakmica. Nikada nismo davali nikakva saopštenja, i mi želimo da imamo tu nemačku kulturu. Da ne želimo, oglasili bismo se i rekli šta se desilo u prve dve utakmice, da je to bilo brutalno što se desilo, demonstracija sile, nešto što je vidljivo golim okom, a to nije bilo sankcionisano.

Mi to nećemo reći, jer želimo da podržimo pravac u kom ide srpski fudbal, reprezentacija i sve ide u dobrom pravcu i mi se nećemo izjašnjavati i reći da je to bilo brutalno, već ćemo verovati da je to bila ljudska greška i sticaj okolnosti da se baš u tom trenutku desi. Ali, nećemo dozvoljavati da se takve stvari generalno dešavaju, vezano i za VAR, i za prenose utakmica. Ne vidim razlog bilo čemu, jer mislim da ne treba mešati interese bilo koje vrste, pogotovo jer je dato obećanje pred početak prvenstva da će prvenstvo biti izuzetno regularno. Mi se toga držimo i verujemo da su te stvari bile sticaj okolnosti, da nisu bili namerne, i da se neće ponavljati“, zaključio je Stanojević.

Podsetimo, ulaznice za meč Partizana i Radničkog 1923 biće besplatne.

BONUS VIDEO Vuletić: Miloš Vazura prodaje igrače Partizana

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare