Foto: EPA-EFE/ATEF SAFADI

Sukobi u Izraelu i Palestini oko pojasa Gaze ne jenjavaju, pa je fudbal poslednje o čemu mogu da razmišljaju naši igrači koji tamo borave.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandar Pešić i Uroš Nikolić nisu imali mnogo opcija, osim da odu iz Makabija iz Tel Aviva privremeno, dok se situacija ne stabilizuje.

Bilo je planirano da Makabi igra protiv istoimenog kluba iz Haife polufinale Kupa u sredu, zatim je to odloženo za četvrtak, pa je utakmica do daljnjeg odložena bez novog termina.

Čak je postojala suluda opcija da se meč igra u Haifi, iako je u zemlji ratno stanje i taj potez je bio previše rizičan.

Pešić je za Nova.rs potvrdio da je na bezbednom.

„Uhvatili smo kum i ja avion u poslednjoj sekundi i došli smo u Dubai, pa sad gledam kako da odavde dođem do Srbije. Bilo je priče da će u ponedeljak sve da se smiri, ali oni su opet napadali Tel Aviv, i Liban je krenuo, ko zna šta će sve da se desi, a da se vraćam na dve utakmice i da jurim ako opet ispadne nešto, ne pada mi na pamet, iskreno“, rekao je Pešić za Nova.rs.

Njegovu priču potvrđuju i poslednje eskalacije.

Izrael je otvorio artiljerijsku vatru i izveo još vazdušnih napada na palestinske militante u Pojasu Gaze, nakon raketiranja izraelske teritorije, ali navodi da nije bio kopnene inzvazije.

Sukobi su ušli u peti dan, bez znakova da će biti popustiti, saopštila je izraelska vojska nakon ponoći, pošto su prethodno kopnene snage napale tu oblast koju drži pokret Hamas, javlja Rojters.

Usledilo je raketiranje iz Gaze ka Izraelu vrlo brzo.

Pešić je i pre raketiranja Tel Aviva otvoreno rekao za naš portal da neće oklevati ako do napada na Tel Aviv dođe.

„Ne ulazim u njihove stvari, ali znam, prvom prilikom, ako budem nešto osetio, da sam nesiguran ili da osetim neki problem, niko me neće sprečiti da sednem na prvi avion i odem kući. Ne zanima me ni ugovor. Poslao sam moje pre 10 dana kući, jer se sezona završava za 20 dana. Malo mi je lakše jer nisu tu, jer nikad ne znaš šta može da se desi. Ovako sam sam, pa mi je lakše. Ovde je stvarno inače lepo, ali stvarno mi nije jasno, sedam meseci živiš zatvoreno, korona je, i odjednom kad se sve otvorilo, stvaraju se neki drugi problemi“, rekao je Pešić za Nova.rs.

Pešiću svakako ugovor ističe na leto i bilo je reči o pregovorima, ali slike neba iznad Tel Aviva sve govore.

Pored toga, Pešić je za naš portal govorio o situaciji svojih prijatelja i saigrača iz FK Jagodina, koji i dalje čekaju da dobiju pravnu bitku sa klubom koji im duguje.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare