Aleksandar i Kristina Mitrović;
Aleksandar i Kristina Mitrović; Foto: Screenshot Instagram aleksandar_mitrovic_45

Srpski fudbaler je odlučio da se počasti novom nekretninom, a nije ovo prvi put da je odlučio da kupuje u otadžbini.

Prema pisanju „Smederevskih novina“, Aleksandar Mitrović je platio 200.000 evra udeo grada u Galeriji „Ninić“ koja se nalazi u samom centru Smedereva, u kom je rođen.

PROČITAJTE JOŠ

Odbornici gradskog parlamenta su usvojili nacrt odluke o otuđenju dela spomenutog objekta iz javne svojine.

Reč je o osam prostorija za koje nije utvrđena delatnost, ali se zna da je površina 328 kvadratnih metara u stambeno-poslovnoj zgradi na Trgu Republike 11.

Objekat je najvećim delom restitucijom vraćen naslednicima porodice Ninić.

Grad je stoga bio vlasnik samo jednog dela uz još osmoro suvlasnika, a na javni oglas su, uz Mitrovićevu ponudu stigle još dve validne.

Obe su stigle od firmi od kojih je jedna dala iznos ispod početne cene procenjene na 86.100 evra.

Foto:Simon Dael / Shutterstock Editorial /Profimedia;google.com/maps/

Ipak, nije to prvi ovakav potez koji je Mitrović povukao. Fudbaler koji godišnje zarađuje, po pisanju „Skaj sporta“, 6,3 miliona evra godišnje (116 hiljada evra sedmično) odlučio je da na vreme kupi nekretnine i tako uloži u budućnost. Srpski napadač je ove sezone postigao 43 pogotka u Čempionšipu, što je apsolutni rekord takmičenja, a sledeće sezone će sa Fulamom igrati Premijer ligu.

„Osećaj je fantastičan. Ovo je moj dom već tri ili četiri godine. Veoma sam srećan što sam potpisao novi ugovor. Kod kuće sam i srećan sam što ću biti tu narednih pet godina“, rekao je Mitrović avgusta 2021. godine kada je potpisao novi petogodišnji ugovor.

I ranije je imao ovakve poteze kada je ulagao veliki novac, a oni su mu se vrlo brzo isplatili.

Mitrović je već investirao u nekretnine na Kopaoniku, gde se gradilo odranije, a radove su obilazili njegovi roditelji i brat. U pitanju je sedam apartmana u jednog zgradi na Kopaoniku, a one se već sada isplaćuju jer stalno prihoduje.

Kupovao je pre dve godine i u Beogradu.

U prestonici Srbije je igrač Fulama pazario luksuzni stan za koji je dao 800.000 evra. U pitanju je penthaus u samom srcu Vračara. Stan ima oko 400 kvadrata i nalazi se na dva sprata i ima najluksuzniji nameštaj.

Ovaj dom je opremljen džakuzijiom, ima čak i igraonicu za decu, te sobu za dadilju. Ovo je bila njegova prva nekretnina u Beogradu, pa sada ima gde da provodi vreme sa porodicom kada se nalazi u prestonici.

Nije poznato da li Mitrović poseduje kuću u Londonu ili je iznajmljuje.

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović ispisao istoriju, postigao 43 gola u sezoni

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare