Derbi Zvezde i Partizana, Foto: Starposrt

Najveća opasnost za Partizan

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Katai najbolji je strelac od svih aktivnih fudbalera u večitim derbijima sa četiri postignuta gola.

PROČITAJTE JOŠ:

Katai iza sebe ima i neverovatnu statistiku – kada igra večite derbije duže od 10 minuta onda Zvezda ne gubi. Vezni igrač crveno-belih odigrao je deset derbija uz bilans od pet pobeda, četiri remija i poraz.

Popularni Magiko se nalazi u fenomenalnoj formi, drugi je na listi strelaca u Superligi Srbije sa 20 golova, a postigao je pogodak i u prethodnom večitom derbiju.

Prvi gol je Zvezdina desetka postigla u čuvenom derbiju iz sezone 2015/16. Po povratku u Crvenu zvezdu Katai se tri puta upisao u listu strelaca na večitom derbiju, a dva od tri gola je postigao u tekućoj sezoni, što daje pravo navijačima da veruju da će tako biti i u predstojećem.

Kada je reč o Zvezdinim igračima u mečevima protiv večitog rivala, efikasnije su bile samo legende kluba Dragan Džajić i Bora Kostić sa devet postignutih golova, Kosta Tomašević sa osam golova u mreži Partizana, zatim Zoran Filipović koji je sedam puta bio precizan, Ivan Toplak koji je pogađao mrežu šest puta, kao i Dule Savić sa pet postignutih golova.

Ono što je takođe zanimljivo, to je da je Katai najbolji strelac u večitim derbijima računajući sve aktivne fudbalere, bez obzira na to da li su nastupali za Crvenu zvezdu ili Partizan. On je postigao četiri pogotka, a gol manje od njega Ričmond Boaći (Beitar Jerusalim) i Ugo Vijeira (Hibernians).

Vezni igrač crveno-belih, koji je poznat po svojim driblinzima, je veoma blizu da zlatnim slovima ispiše svoje ime u večnu listu Zvezdinih strelaca, jer se trenutno nalazi na 12. mestu sa 76 postignutih golova. Ispred njega je Anton Rudinski na 11. mestu sa 79 postignutih golova, dok je od nedavno sa pogotkom više – El Fardu Ben postao deseti najbolji strelac u istoriji kluba.

BONUS VIDEO Navijanje navijača Zvezde: Srbi i Rusi braća zauvek

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar