Foto: Starsport

Jovanović ove sezone blista na golu Partizana.

Golman Partizana Aleksandar Jovanović izjavio je da je bio spreman da preuzme odgovornost i šutira u penal-seriji protiv Sabaha.

Pročitajte još

Partizan je pre pet dana izborio plasman u plej-of Lige konferencija, pošto je posle boljeg izvođenja penala eliminisao azerbejdžanski Sabah. Jovanović je u petoj seriji odbranio penal i doneo je Partizanu plasman u plej-of.

„Volim da gledam igrača u oči, to je takozvana igra nerava, nisu nikakve provokacije u pitanju. Međutim u ovoj penal seriji sudija je sve vreme bio pored mene pre izvođenja i konstantno je nešto pričao, rekao sam mu pusti me da branim, znam pravila. Trudio sam se da ostanem miran čak i nakon poništenog prvog penala. Potom je usledio drugi i erupcija oduševljenja“, rekao je Jovanović za Partizanov podkast.

On je istakao da je bio spreman i da šutira penal za „crno-bele“.

„Ako bude zatrebalo šutnuo bih. Sad protiv Sabaha rekao sam momcima i treneru ako nemate petoricu spreman sam da pucam. Volim odgovornost, pritisak u Partizanu me motiviše i pomaže mi da održim fokus“, dodao je Jovanović.

Partizan će u četvrtak od 18.30 gostovati ekipi Nordsjelanda u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija.

„Nordsjeland ima ustaljen sistem rada od petlića, pionira do prvog tima, takođe imaju i školu fudbala u Gani odakle uzimaju najtalentovanije igrače, to je najbolja škola fudbala u Africi. U pitanju je jedan respektabilan klub, igraju na veštačkoj travi što za njih predstavlja dodatnu prednost. Neće biti lako, ali treba da se nametnemo tamo, nemaju mentalitet kao mi, kad je teško mi idemo napred“, dodao je golman Partizana.

BONUS VIDEO Leo Mesi – fudbaler koji svakim danom nastavlja da ispisuje istoriju fudbala

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar