Nemanja Nedović i Miloš Teodosić
Fot:o: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Pariz na otvaranju Evrolige sa 80:77, a pobeda u prestonici Francuske ostaće upamćena kao prva bez Miloša Teodosića otkako je sjajni plej stigao na Mali Kalemegdan.

Iako je bilo jasno da će Teodosić u Zvezdi imati ozbiljnu ulogu, malo ko je očekivao da će u sezoni 2023/2024 upravo on biti toliko bitan šraf da crveno-beli bez njega nisu uspeli da pobede na sedam mečeva, koliko ih je ovaj košarkaš propustio u elitnom takmičenju.

PROČITAJTE JOŠ...

Zvezda je i u Parizu morala bez Teodosića koji je kažnjen sa dva meča suspenzije zbog napada na sudije tokom poslenje utakmice u sezoni 2023/2024, kada je u debaklu od Anadolu Efesa izgubio živce posle isključenja.

No, crveno-beli su uprkos tome što su bili lišeni pomoći jedne od vodećih zvezda tima uspeli da u neizvesnoj završnici, na krilima Nemanje Nedovića (21 poen) i Nikole Kalinića, koji je pogodio važnu trojku kada se meč lomio, savladaju debitanta u Evroligi i na najbolji mogući način uđu u sezonu u kojoj postoji namera napada na mesto koje vodi u plej-of.

Priliku za drugu pobedu bez Teodosića Zvezda će imati 9. oktobra protiv Baskonije u Beogradu, dok će šansu za evroligaški debi u ovoj sezoni Teodosić imati 15. oktobra na gostovanju Fenerbahčeu.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar