Crvena Zvezda vs Alba Berlin Foto:David Damnjanovic/Starsport.rs

Košarkaši Crvene zvezde gostovaće u četvrtak od 20 sati u Berlinu ekipi Albe u okviru 23. kola Evrolige.

Crveno-beli kao favoriti ulaze u ovaj duel, koji moraju da dobiju ako žele da ostanu u trci za Top 8 ili makar plej-in.

Sa druge strane, Alba je poslednja u Evroligi, ima skor 4-18 kao i Asvel, te potpuno rasterećeno može da igra do kraja regularnog dela i potencijalno nekoj ekipi zagorča život.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je trenutno 12. na tabeli sa skorom 9-13, zaostaje dve pobede za Valensijom koja je na 10. mestu, a po tri od ekipa koje su raspoređene od 6. do 9. metsa.

Jasno je da beogradski tim skoro da nema prostora za kiks u nastavku sezone u Evroligi, pogotovo ne protiv ekipe kao što je Alba.

Iako su te unapred dobijene utakmice obično veoma teške za igranje, sada izgovora nema i Zvezda mora da pokaže apsolutno sve što ima i zna na svakom meču, jer svaki je kao finale.

Ono što je problem za Zvezdu su povrede, a crveno-beli su u proteklom periodu bili bez Miloša Teodosića, Nemanje Nedovića i Nikole Topića. Srpski plejmejkeri i ovaj mlađi i stariji sigurno će propustiti put u Berlin, dok će odluka o igranju Nedovića biti doneta pred utakmicu.

Foto: Srdjan Stevanovic/Euroleague Basketball via Getty Images

To znači da će opet veliku ulogu imati Jago dos Santos, koji je u sjajnoj formi, Džavonte Smart, koji je pokazao da je zanimljiv igrač, ali i Adam Hanga, koji i te kao učestvuje u organizaciji igre. Smart je kao novo pojačanje bio dvocifren i protiv Baskonije (11 poena) i protiv FMP-a (13 poena, šest skokova), a utakmica sa Albom čini se kao odlična prilika da opet zablista i pokaže da može da bude bitan šraf Zvezdine ipak pomalo „zarđale mašine“ ove sezone.

Zanimljiva borba će biti pod košem, gde se Alba najviše uzda u Johanesa Timana, dok je tu i 223 centimetara visoki Krist Kumađe, koji najveću ulogu ima u defanzivi i odbrani obruča, a crveno-beli su upravo sa takvim centrima i te kako imali problema u prošlosti.

Međutim, Janis Sferopulos se nada da će Džoel Bolomboj i Luka Mitrović po ko zna koji put ove sezone biti na visini zadatka, dok mnogo manje poverenja može da ima u Majka Tobija i Fredija Gilespija, koji još uvek niesu opravdali očekivanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Alba će takođe biti oslabljena, ali „samo“ neigranjem Luisa Olindea, koji ove sezone u Evroligi proseno beleži 10,2 uz 3,4 skoka.

Zvezda je u prošlosti i te kako umela da se opeče u duelima sa Albom, pa je tako skor od 2015. do sada ukupno 4-8 u korist nemačkog tima. Ipak, crveno-beli su dobili poslednja dva meča, od kojih jedan prijateljski, a u prvom delu sezone su u Beogradu bili bolji sa 85:71, iako su i tu morali da zapnu kako bi se odlepili.

U svakom slučaju ovo je Zvezdin poslednji voz za gornji deo tabele, jer posle Albe u Beograd dolaze Valensija i Barselona, pa će morati da se „dodaje gas“, a tada svaka pobeda može da vredi duplo.

Standings provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar