Stigla je i 15. epizoda košarkaškog podcasta na Nova.rs

Prijatelj podcasta „Pick and roll“ Maxbet.

Još jedan „Pick and roll“ vrteli smo na našem portalu, a u studiju je bio domaćin Miroslav Mića Berić zajedno sa Nebojšom Todorovićem, zamenikom urednika sportske redakcije Nova.rs.

U standardnom terminu čeka vas mnogo zanimljivih priča, na šta ste već navikli, ali… Iza nas su strašne vesti o preranom odlasku Dejana Milojevića, kome smo bili posvetili vanredno izdanje podcasta, a sećanje na velikana srpske košarke sigurno će zauvek čuvati svi kojima je košarka u srcu.

Mi smo pokrenuli i inicijativu da se MVP nagrada ABA lige nazove prema njemu, a u toku snimanja nove epizode stigla je i zvanična informacija da će se Megina hala ubuduće zvati Trening centar „Dejan Milojević“.

PROČITAJTE JOŠ

I bićemo tu da stalno pričamo o bivšem reprezentativcu i uspešnom treneru, a pre svega velikom čoveku koji je ostavio brojne životne lekcije svima nama.

Vredna lekcija stigla je i od Vanje Marinkovića, pre i posle utakmice njegove Baskonije sa Crvenom zvezdom u Areni. Srpski reprezentativac je bez problema potpisao crveno-beli dres jednom od mališana na tribinama, što bi u svakom normalnom društvu prošle bez reakcije, ali ne i u Srbiji… Jer, kako je to bivši kapiten Partizana mogao to da učini… Naravno, to je stav onih koji mišljenje iznose samo za tastaturom, o čemu je Vanja govorio na najlepši način, a i Miroslav Mića Berić je imao lepu poruku.

Kada je reč o samom terenu, Evroligi i večitima, o čemu je teško i pričati posle tragičnih vesti iz Amerike – i jedni i drugi su zabeležili poraze. Crvena zvezda je izgubila kod kuće od Baskonije sa 90:91, dok je Partizan pao u Atini na gostovanju Panatinaikos rezultatom 84:73 u 22. kolu.

Srpski prvak je na učinku 9-13 i ima istinski izazov pred sobom, jer mu prema procenama treba barem osam pobeda u preostalih 12 kola kako bi se našao u borbi za plej-in Evrolige i pozicijama koje vode u doigravanje. Regionalni šampion je sa 11-11 u nešto boljoj situaciji, pa bi crno-belima i polovičan učinak iz preostalih utakmica ligaškog dela izvesno doneo plej-in.

PROČITAJTE JOŠ

U narednom kolu Zvezva gostuje Albi u četvrtak od 20 časova, dok Partizan dočekuje Žalgiris dan kasnije od 20.30. U mečevima do evroligaške pauze tokom februara, Zvezda će sva tri meča odigrati kod kuće, protiv Valensije (30. januar), Barselone (2. februar) i Žalgirisa (9. februar), a Partizan će tokom duplog kola u Monako i Bolonju (31. januar i 2. februar), i potom će u Areni ugostiti Bajern (8. februar).

Pažnju smo posvetili i MVP-ju Nikoli Milutinovu, debaklima Reala i Barselone, kao i redovnoj rubrici zvanoj stanje na tabeli. Šta je to u Evroligu doneo Čima Moneke, koga je Duško Ivanović uspeo da ukalupi, a koja ekipa će biti prava bomba u borbi za Top 8? Šta je Mateuš Ponitka (loše) pokazao u Atini, koliki uticaj Zek Ledej ima na Partizan i koliko je nedostajao Kevin Panter protiv PAO?

Još mnogo zanimljivih priča bićete u prilici da saznate od 20 časova u novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ na Nova.rs.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcast, apple podcast, soundcloud, spotify, castbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO „Pick and roll“ s Mićom Berićem EP 13: Ratnički Partizan nemoguće pretvara u moguće, Zvezdino poluvreme za zaljubljivanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar