Foto:STARSPORT; Printscreen/SK1; Dusan Milenkovic/ATAImages

Srpski prvak deklasirao je Asvel i pokazao da će mu trojke biti jedno od najjačih oružja ove sezone, dok je osvajač ABA lige pao na gostovanju Makabiju

Perfektno otvaranje nove sezone u crveno-belim bojama. Vratila se Zvezda u „Arenu“ i nošena sjajnom atmosferom sa tribina, na kojima je bilo 18.360 navijača, imala je veče za pamćenje.

Kada se utakmica na evroligaškoj premijeri otvori sa šest trojki iz isto toliko pokušaja (po dve Nejpir i Simonović, po jednu Lazić i Giedraitis), teško da može da bude loše… Do kraja poluvremena je četa Duška Ivanovića pogodila čak 12 trojki i pokazala šta će joj biti jedno od najjačih oružja ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali odlično, imali smo propuste u odbrani, onako teške propuste, greške, ali kada se vodi onda je teško imati koncentraciju. Moramo da popravimo odbranu i da nalazimo bolja rešenja u napadu. Svi su izgarali, tako da je normalno da se prave greške. Kada se bore ovako, to nije nikakav problem. Igrači su dovoljno iskusni, imali su izvanredan procenat šuta, šutnuli smo mnogo trojki, ali to su bili izgrađeni šutevi, bilo je rezonski. Nećemo imati ove procente u svakoj utakmici. Moraćemo da igramo raznovrsno, da nemamo samo šut za tri poena“, rekao je Ivanović.

Na kraju su deklasirali Asvel rezultatom 94:73 u beogradskoj „Areni“ u prvom meču prvog kola Evrolige. Pre toga su imali uvodnu četvrtinu bez izgubljene lopte, moglo je i da se nazire kako će izgledati petorke.

Veoma je razigran bio Šabaz Nejpir (21 poen), a raspucan do maksimuma Rokas Giedraitis (17 poena, pet skokova), pa deluje da će dvojac učiniti da se brzo zaborave neki junaci iz prošle sezone…

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Od početka do kraja meča Zvezda je vodila, a već u prvoj četvrtini stekla je dvocifrenu prednost koju je do kraja samo uvećala. Crveno-beli su trojke na kraju šutirali sa 50 odsto uspešnosti (17/34), a bili su moćnija od rivala i u skoku (40-31) i u asistencijama (19-17).

„Svi su hteli pobedu, lep trijumf za nas. Bio sam uzbuđen što sam deo ovakvog navijanja, hteo sam da upijem sve emocije. Nikada nisam ranije igrao u Srbiji. Bio sam zapanjen od momenta kada sam kročio na teren. Videti toliko navijača – ludilo, stvarno je bilo prelepo“, rekao je Šabaz Nejpir posle meča.

Znalo se da će rušenje Makabija u Tel Avivu biti užasno težak zadatak za Partizan na startu Evrolige, jer je Makabi prošle sezone pretrpeo samo dva poraza na domaćem terenu – od Crvene zvezde i Barselone. I ovu godinu je krenuo u istom stilu.

Foto: euroleaguebasketball.net

I nije problem da se ovakav meč izgubi, već je problem način na koji je to urađeno, što je posebno zasmetalo Željku Obradoviću, a „ponos Izraela“ je slavio sa 96:81 i to nakon što je u prvom poluvremenu dao čak 55 poena.

Vi ste glumci, vi ste glumci! Vi niste igrači, vi niste je***i igrači“, vikao je Žoc u trenutku kada je bilo jasno da se Partizanu ne piše dobro.

Odbrana nije bila na nivou, Lorenco Braun je briljirao u dresu domaćina, pa crno-belima nije bilo dovoljno ni nestvarno izdanje Alekse Avramovića koji je ubacio 24 poena.

Partizan u 2. kolu gostuje Asvelu 12. oktobra (20.00), a Zvezda ide na megdan Žalgirisu dan kasnije (19.00)

Pokušao je Obradović na različite načine da razmrda i probudi ekipu, ali u tome nikako nije uspevao. Kada je shvatio da je pitanje pobednika rešeno, tražio je još jedan tajm-aut.

„Ovo nije način na koji mi igramo. Oni se bore, a vas baš briga. Sad ćete u hotelu da gledate kako ste igrali, odmah. To će biti prvo“, jasan je bio Obradović.

I jasno je stavio do znanja izabranicima da to nije način na koji kroz istoriju igra Partizan. To je oduševilo navijače, jer slavni stručnjak vidi mogućnost tima da napreduje, ali i da promeni odnos prema igri, kojoj definitivno nedostaje preko potrebna čvrstina u reketu odlaskom Matijasa Lesora.

BONUS VIDEO Marko Simonović o pobedi Zvezde, atmosferi u Areni, Đokoviću, Boriši…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare