Foto: Starsport

Košarkaš Crvene zvezde Šabaz Nejpir ostao je pod utiskom atmosfere u Beogradskoj areni.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Snimak od pre početka utakmice protiv Asvela deli se po društvenim mrežama širom Evrope, a buka koju su stvorili navijači crveno-belih meri se desetinama decibela.

PROČITAJTE JOŠ:

U takvoj atmosferi je Nejpir, letošnje pojačanje kluba sa Malog Kalemegdana, ubacio 21 poen i bio je najbolji pojedinac u redovima prošlosezonskog finaliste ABA lige.

Zvezda je na kraju pobedila Asvel sa 94:73 i na pravi način je otvorila novu sezonu u elitnom evropskom takmičenju.

„Da, danas je bila sjajna, rekao bih organizacija, od trenera, do navijača. Svi su hteli pobedu. Lep trijumf za nas. Što se mene tiče, bio sam uzbuđen što sam deo ovakvog navijanja, nikad nisam bio tu. Hteo sam da upijem sve emocije. Stvarno je bilo prelepo biti deo ovoga“, rekao je Nejpir posle meča.

Još uvek nije potpuno spreman da pruži maksimum zbog skorašnje sitnije povrede, ali postepeno ide ka maksimalnoj formi.

Foto: STARSPORT/Srđan Stevanović

„Idem polako ka tome. Malo sam umoran, doduše, ali mislim da sam fizički sve bliži cilju, samo moram da prevaziđem problem sa izdržljivošću. Radim na tome i biće dobro, ok sam da igram. Igrao sam 25 minuta“, objasnio je Nejpir.

Nije mogao da ne vidi i Novaka Đokovića koji je došao da gleda Zvezdu protiv francuskog predstavnika u Evroligi.

„Da, da, video sam ga. Veliki sam njegov navijač! Uputili su mu aplauz na početku. Drago mi je što voli košarku“, komentariše Nejpir.

Amerikanac ističe da je atmosfera pomogla da njegov tim šutira u prvom poluvremenu gotovo bez greške i da meč završi sa 17 trojki. Svestan je i da to neće biti uvek idilično, ali se nada da će trajati što duže i biti što bolje. Smatra i da je njegova ekipa mogla da bude i bolja, te da je mogla efikasnije da asistira.

„Naravno, iskreno, mislim da smo bili dobri, a mogli smo da budemo i bolji. Za mene to mnogo znači. Navijači su fenomenalni, pogotovo za mene. Nikada nisam ranije igrao u Srbiji. Bio sam zapanjen od momenta kada sam kročio na teren. Videti toliko navijača, to je ludilo“, zaključio je Nejpir.

BONUS VIDEO: Hanga o prvoj utakmici pred navijačima Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar