Janis Sferopulos
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Adam Hanga se vratio treninzima posle povrede.

Trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos, izjavio je u sredu da očekuje veliku borbu na meču sa Albom i dodao da veruje da njegov tim može da ostvari novu pobedu u Evroligi.

Pročitajte još

Crvena zvezda će u četvrtak od 19 sati u Beogradu dočekati Albu u 14. kolu Evrolige.

„Alba je tim koji ima košarkaše, koji godinama igraju u Evroligi, a ima i nove mlade igrače. Imaju i Amekance, koji su došli da pomognu ekipi svojim kvalitetom. Očekujemo da će se svi vratiti iz povreda, da će igrati sa punim rosterom i veoma fokusirano. Želeće pobedu i povratak na trijumfalni put. Očekujemo veliku borbu i bićemo fokusirani da od početka igramo dobro i da se vratimo na put pobeda“, rekao je Sferopulos.

Zvezda je na učinku od četiri pobede i devet poraza u Evroligi.

„Biće teška borba, imamo trening sada, plus još jedan na dan utakmice, gde ćemo da sredimo sve detalje kako bismo bili spremni. Uz veliku podršku naših navijača nadamo se novoj pobedi“, dodao je trener Crvene zvezde.

On je istakao da je košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga u utorak odradio prvi trening posle povrede.

„Ovo mu je drugi trening. U utorak je radio bez kontakta danas sa kontaktom. Videćemo kako se oseća fizički i da li ćemo ga staviti u tim u poslednjem trenutku. Ovo mu je prvi trening sa kontaktom, tako da je još rano da donosimo sud o njegovom stanju“, istakao je Sferopulos.

Trener Zvezde se osvrnuo i na zdravstvenu situaciju sa Šabazom Nejpirom.

„Šabaz je dobio udarac u leđa, imao je problema. Nije igrao poslednje dve utakmice, protiv Baskonije nije mogao, protiv Mege je bio upitan jer nije bio 100 odsto spreman. Ideja mi je da koristim igrače koji su 100 odsto spremni“, istakao je Sferopulos.

Crvena zvezda se nalazi na 15. mestu na tabeli Evrolige.

„Mi smo veliki klub, zato svaki dan moramo da pobeđujemo. To i mi želimo, ali nažalost u Evroligi, pogotovo na strani, propustili smo neke šanse na kraju zbog malih detalja. Želimo da se podignemo, da igramo bolje, kako bismo popravili rezultate“, zaključio je Sferopulos.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare