Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nije bilo razloga za nezadovoljstvo, nije bilo razloga da se pali alarm, pa je i obraćanje bilo nešto veselije nego obično. Željku Obradoviću je sada samo laknulo, nije bio srećan, već je razmišljao o onome što sledi. Ipak, jedan čovek mu je izmamio osmeh na lice.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Partizan je srušio Asvel sa 90:77 u 18. kolu Evrolige, a zanimljiv je način na koji je Obradović završio obraćanje medijima pre nego što je ustao sa stolice.

PROČITAJTE JOŠ

U periodu dok je bio trener Fenerhbačea sarađivao je sa Žofrijem Lovernjom, a sada je pojasnio i kakav su odnos imali. Ipak, jedna njegova rečenica dobro je zazvonila u ušima svih navijača Partizana, to je ta čuvena ljubav prema klubu.

„Mislim da su i navijači i ljudi iz kluba reagovali fenomenalno, i Lovernj i Dalo su dobili fenomenalan aplauz. Naravno da sam pričao sa Žofrijem o Partizanu, znate da on ima i taj grb Partizana istetoviran. Ko jednom prođe ovo ovde, teško se odvikava. To je to“, rekao je Obradović pre nego što je ustao i napustio salu.

Žofri Lovernj
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Obradović je neposredno pre toga govorio o samom susretu i svemu što se moglo videti na parketu.

„Presudila je odlična odbrana i individualni kvalitet. Kontrolisali smo dešavanja, zabeležili pobedu, a sada se okrećemo derbiju protiv Zvezde. Poslednja deonica je bila slabija, što je i očekivano jer igramo derbi za dva dana… Jasno je bilo da je utakmica gotova posle 28 minuta, i naravno da sam razmišljao o onome što nas čeka u četvrtak, napravio sam preraspodelu minuta, to je bilo fenomenalno, svi dali koš, svi zadovoljni i srećni, utakmica je bila kakva je bila. Tristan i Smailagić su odigrali izvanrednu odbranu u prvom delu, jedna od najboljih na poziciji ‘četiri’ i kad je tako zaslužuju minutažu“, rekao je Obradović na konferenciji.

Crno-beli su bili oslabljeni neigranjem Zeka Ledeja, koji je do sada bio jedan od bitnijih šrafova u Obradovićevoj mašineriji.

„Ledej je imao velilki hematom, naši doktori fizioterapeuti rade na tome, procena je bila da je nemoguće da igra ovu utakmicu, videćemo kako će da se oseća sutra, pa ćemo u odnosu na tu utakmicu ili eventualno sutra odlučiti“, kazao je Žoc.

Van stroja je i Aleksa Avramović, a trener crno-belih mora i u takvim okolnostima da „krpi“ ekipu koja se takmiči na više frontova.

„Imamo mnogo problema sa povredama, ritam je ubitačan, nemamo vremena za odmor, nema vremena za trening. Ali, to nije samo naš problem, nego problem svih timova. Ja sam iskreno prezadovoljan situacijom koju imamo, a kada se svi oporave biću na slatkim mukama“, istakao je Obradović.

Partizan je trenutno na skoru od deset pobeda i osam poraza i zauzima osmo mesto u Evroligi, dok je Asvel poslednji sa dve pobede i 16 poraza.

„Tek je ovo početak, naravno, derbi je derbi, ali u prošlom mesecu imali smo 11 utakmica, u ovom isto imamo 11, to je neverovatan napor, fizički, umni, a kad je tako – pokušavate i da razumete igrače, rasporedite trening, minutažu… Imali smo večeras trojicu preko 20 minuta, Tristana, Džejmsa i Danila“, podvukao je strateg Partizana.

Crno-beli su prvi ovosezonski, evroligaški derbi sa Zvezdom dobili sa 88:86, a jednom su pobedili i u ABA ligi sa 98:87.

BONUS VIDEO Poceko na srpskom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar