Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Izgleda da je proces adaptacije konačno završen i da bi srpski plejmejker mogao da dobija sve veću ulogu u rotaciji Oklahome.

Tander je sa 127:123 srušio prvoplasirani tim Istočne konferencije Boston Seltikse, a srpski as je na terenu proveo 10 minuta i u tom periodu podelio pet asistencija, što je njegova primarna uloga u ovom timu, te dodao tri poena i jedan skok.

PROČITAJTE JOŠ

Micić je ovog puta imao i nešto više pokušaja iz igre, a pogodio je jedan šut iz pet pokušaja (1/4 za tri). Sa njim na terenu je Oklahoma imala +4 i po tome je bio jedan od boljih u redovima Tandera.

Ipak, ovaj susret se pretvorio u poenterski okršaj dve NBA zvezde. Šej Gildžus-Aleksander je susret završio sa 36 poena, šest skokova i sedam asistencija, a pratio ga je Džo Gidi sa 23 poena, osam skokova i šest asistencija.

U Bostonu je bolji od ostalih bio Kristap Porzingis koji je stigao do 34 poena uz 10 skokova i dve asistencije, a imao je veliku podršku u Džejsonu Tejtumu koji je stigao do 30 poena, 13 skokova i osam asistencija.

Oklahoma je slavila na osam od poslednjih devet utakmica, a čak su uspeli dva puta da savlaju Denver, pa čak i Minesotu koja je prvoplasirani tim na Zapadu.

Prethodne sedmice su sa 23 poena razbili Minesotu, dok su protiv Denvera imali čak +26 na gostovanju.


NBA rezultati

Sreda, 3. januar

Filadelfija – Čikago Buls 110:97

Memfis – San Antonio 106:98

Nju Orleans – Bruklin 112:98

Oklahoma – Boston 127:123

Golden Stejt – Orlando 121:115

Sakramento – Šarlot 104:111

BONUS VIDEO Najbolje od Vasilija Micića u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar