Foto: EPA-EFE/PETE ANDREOU

Košarkaši Panatiniakosa su posle velike borbe i drame savladali Makabi rezultatom 81:72 i tako sa 3:2 u seriji uspeli da odu na završni turnir u Berlinu na koji se već plasirao Real Madrid.

Uprkos silnim problemima sa povredama, Makabi je uspeo da pruži sjajan otpor i da skoro tri četvrtine bude u prednosti, ali su ostali bez goriva pred poslednju četvrtinu i na kraju doživeli i ubedljiviji poraz nego što je na terenu prema prikazanom delovalo.

Panatinaikos će na završnom turniru igrati protiv pobednika duela Monaka i Fenerbahčea, koji će takođe u majstorici odlučiti o putniku u Berlin.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je prvi plasman Panatinaikosa na Fajnal-for od 2012. godine.

Najefikasniji u pobedi Panatinaikosa je bio Kendrik Nan sa 26 poena, Kostas Slukas je imao još jednu dobru partiju sa 15 poena i šest skokova, dok je Hančo Ernengomez upisao 11 poena. Matijas Lesor je bio nadomak dabl-dabl učinka sa devet poena i 11 skokova.

Kod Makabija je Lorenco Braun bio najefikasniji sa 17 poena.

U uzavreloj atmosferi u OAKA areni, Panatinaikos je sve vreme držao priključak, a igralo se jako čvrsto, i sudije su dozvolile mnogo kontakta.

Slukas je komandovao, Lesor bio sjajan pod košem, mada užasan sa linije za slobodna bacanja, a epizodnu ulogu za Oskara odigrao je Panajotis Kalaicakis sa dve uzastopne ukradene lopte na startu poslednje četvrtine, kao i odličnom odbranom na Braunu.

Opet gostujući tim nije uspeo da slavi u majstorici u Evroligi, to se nije dogodilo nijednom od uvođenja ovakvog formata u sezoni 2008/2009. Domaćini sada imaju 19-0.

BONUS VIDEO Matijas Lesor, slobodna bacanja protiv Makabija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar