Košarkaš Baskonije Vanja Marinković imao je zbog čega da bude zadovoljan posle pobede nad Crvenom zvezdom.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Što timski (91:90), što pojedinačno (18 poena), Marinković je bio uspešan u Beogradskoj areni u meču 22. kola Evrolige.

PROČITAJTE JOŠ:

Marinković je bio drugi strelac svog tima iza Markusa Hauarda koji je ubacio 32 poena, dok je na drugoj strani briljirao Jago dos Santos sa 26 poena.

Baskonija je gubila posle prvog poluvremena sa 52:43, treću četvrtinu je dobila sa 26:10, pa onda u napetoj završnici četvrte rešila meč u svoju korist.

Vanja je u dresu španskog kluba postigao nekoliko važnih trojki protiv rivala sa kojim se nekada sastajao i kao igrač Partizana.

To nije smetalo navijačima Zvezde da ga pozdrave ovacijama u Areni, kao momka koji je sa Srbijom osvojio srebro na Mundobasketu u Manili.

„Mislim da je to zbog onoga što se desilo letos. Mislim da je to dosta promenilo, dugo nisam ovde. Igrao sam za crno-bele, ali nije baš tako sveže, ne znam šta bih drugo rekao“, kazao je Marinković posle utakmice.

Foto: Printscreen Instagram / Whistle Production

Baskonija je uspela da se odlepi u jednom trenutku i na osetniju prednost u odnosu na Zvezdu, ali su crveno-beli to istopili i borili se do samog kraja.

„Dobra utakmica za igranje, dobra utakmica za navijače koji nisu igrali pred ovakvom publikom i da porastemo kao tim u tim teškim momentima. Bila je interesantna, jako intenzivna, mogli smo malo ranije da se odvojimo i da privedemo meč kraju možda mirnije, ali tako mi igramo. Nekad prođe, nekad ne“, ocenio je bek Baskonije.

I Vanji je, kao i većini ljubitelja košarke u Srbiji i mnogima u Evropi i svetu, teško pala vest o smrti Dejana Milojevića.

Kaže da je čuo za to u sredu kad je tim sleteo u Beograd i naveo da su i njegovi najbliži i ostali izgubili velikog čoveka. Kad se priča vratila na košarku, prokomentarisao je svoju saradnju sa Hauardom.

Crvena zvezda vs Baskonia Foto:Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

„Svi se na njega fokusiraju, on je najbolji strelac tima. Znamo svi kako on igra, mi smo se na njega navikli. Bilo je malo teško prve godine, malo neki šutevi koji nisu u rezonu, ali opet to je on. Dosta je lakše da igraš, meni na primer. Ove godine dosta igramo u paru zato što se na njega fokusriaju, pa ja imam više mesta. Markus je zaista super igrač i odličan šuter“.

Upravo je Markus rekao da mu je atmosfera za igranje u Areni bila verovatno najteža u karijeri, što se nije videlo na terenu jer je bio ubitačan. Vanja je pred meč potpisao i jedan od dresova Zvezde, što je takođe privuklo dosta pažnje.

„Ne, mladi momci koji žele potpis nekog igrača kojeg vole. Stvarno nisam gledao koji je dres. To što je bio Zvezdin, može da bude bilo koji. Svaki put ću da izađem u susret mladim ljudima koji žele potpis, to je najveća nagrada koje mi nismo svesni toliko. Da smo mi nečiji idoli, da imamo neke fan grupe“, objasnio je Vanja Marinković.

Njegov tim je sada sedmi u Evroligi sa 12 pobeda i deset poraza, dok je Zvezda šest mesta niže sa devet pobeda i 13 poraza.

BONUS VIDEO: Vanja Marinković nakon Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar