Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Sve je stalo u 40 minuta košarke. Pre početka serije bi verovatno ogromna većina navijača Partizana oberučke prihvatila tu poziciju.

Razlog? Na njihovoj klupi sedi čovek koji nikada nije izgubio peti meč i trener koji je samo jednom poražen u plej-ofu Evrolige. I Željko Obradović zna da Partizan u Madridu mora da radi ono u čemu je najbolji u Evropi.

Partizan je u Beogradu izdao šut, a to nikada ne sme da se desi verovatno najboljem napadu u Evroligi. Pri rezultatu 2-2 moraće da ostanu mirne glave, ali i ruke igrača.

PROČITAJTE JOŠ

Partizan je do četvrtog meča pogodio čak 666 slobodnih bacanja (najbolji u Evropi) uz čak 83 odsto. U poslednjim minutima je evidentno da se igraju specijali i akcije da lopta dođe do najsigurnijih izvođača, a ne do bilo kog drugog.

Onda je u četvrtom meču usledio potop. Samo 10 pogođenih iz 19 pokušaja. I to je još jednom pokazalo da najhladnokrvniji u završnici Kevin Panter mora da bude na terenu ukoliko Partizan želi šansu.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Crno-belima je potrebna i njegova srdžba, pravi takmičarski gnev koji bi bio iskanalisan kako treba da se ne bi delio sudbinu Ahila iz Ilijade.

Panter će doneti mirnoću na šutu, njegova poludistanca je najubojitija u Evropi, a šut za tri poena je neverovatno popravio od početka sezone. U jednom delu sezone je šutirao za tri sa više od 50 odsto uspešnosti dok je za dva bio nešto ispod 60 odsto.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sa takvim Panterom bi Partizan i te kako imao šanse. Još ukoliko Džejms Naneli is isprati u svom ritmu, Danilo Anđušić odigra one njegovu sedmominutnu rolu u kojoj spakuje tri trojke iz specijala…

Uostalom čak i kad većina nije blistala, Partizan je dolazio do rezultata, a i nema dileme da će Zek Ledej iz svoje torbe još jednom izvući barem delić onog što je uradio u Beogradu. Tada je postigao čak 12 dvojki (iz 13 pokušaja) najviše još od Luisa Skole (15 of 16) u plej-of sezoni 2005. godline.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Partizan će morati da otvara te šuteve na pravi način, pa je neophodna eksplozivnost Dantea Egzuma i probijanje prve linije odbrane. Ukoliko sve ovo bude funkcionisalo onako kako je Obradović zamislio barem 120 navijača (toliko je dozvoljeno navijača gostiju u „Vizink dvorani“) u madridskoj dvorani preseliće se u grad da slavi do duboko u noć.

U Beogradu će fešta trajati verovatno do zore.

BONUS VIDEO Bolan pad Alekse Avramovića posle faula nad Tavaresom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar