Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Evrolige nije ni počela, a pomeranja su na vidiku

Svi jedva čekaju Mundobasket, a odmah zatim i novu klupsku sezonu, u koju će i Partizan i Crvena zvezda ući, čini se, jači nego ikad. Crno-beli i dalje čekaju najveća pojačanja (Nikolu Mirotića, prim.aut), a čelnici crno-belih već moraju da misle i na ono što nije u vezi sa pojačanjima.

Iako do početka sezone ima više od dva meseca, Partizan se već suočava sa potencijalnim izmenama u kalendaru.

Evroliga je nedavno objavila raspored utakmica ligaškog dela koji kreće u oktobru i crno-beli imaju nešto teži početak, a već u novembru bi moglo da se dogodi da igraju van Arene.

PROČITAJTE JOŠ

Naime, Partizanu je za 17. novembar (20.45) zakazan meč sa Albom u 9. kolu Evrolige na domaćem terenu, a baš tog dana je zakazan i koncert Dina Merlina u najvećoj srpskoj dvorani, što je potvrdio poznati muzičar.

Iako se tvrdilo da crno-beli imaju prioritet kada je reč o Areni, izgleda da se opet dešava situacija iz prošle sezone, zbog čega će četa Željka Obradovića možda morati da igra u hali „Aleksandar Nikolić“.

View this post on Instagram

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

Nije isključeno i da dođe do pomeranja termina evroligaškog duela sa Albom, ali… Pitanje je da li bi ekipa iz Berlina pristala na to, Partizan dva dana ranije, 15. novembra, što je sreda, gostuje Bajernu na startu duple nedelje, pa u petak treba da dočeka i drugog nemačkog evroligaša.

I jasno je da bi gotovo nemoguće bilo da se taj meč pomeri za vikend, jer se Evroliga tada ne igra, već domaća i regionalna takmičenja, što dovodi do zaključka da će crno-beli verovatno biti primorani da negde drugde ugoste Albu 17. novembra.

„Svim ‘mojim’ koncertima u Areni niti će biti oštećeni ni Partizan, ni Crvena zvezda, koja čeka odluku o vajld karti (29. jun), pa da vidi gde će igrati, za domaćinstva u najjačem klupskom takmičenju. Evroliga je ozbiljna organizacija koja na vreme usklađuje kalendar, ne samo sa nama, već sa svim evropskim dvoranama“, rekao je Goran Grbović, direktor Arene, krajem juna za Sport klub.

Izgleda da će neki koncerti ipak oštetiti večite, u ovom slučaju Partizan, čiji su se navijači i pribojavali sličnih stvari.

„Partizan ima važeći ugovor za korišćenje takmičarskog dela do 30. septembra 2026. godine. Samo da dodam, Arena ne živi jedino od kluba. Prostor jeste primarno sportski, ali izdavanje, kao i svuda u Evropi, mora da se kombinuje i sa nekim drugim sadržajima. Kada neko, kao Evroliga, profesionalno radi, kao i mi, onda ništa neće biti u koliziji“, poručio je, između ostalog, Grbović nedavno za SK.

Izgleda da će nekome ipak biti klizav parket na polju profesionalnosti…

BONUS VIDEO Ludo slavlje navijača Partizana nakon titule

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare