Željko Obradović foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Partizanu je pobeda protiv Albe imperativ, jer nakon toga sledi "paklen" raspored

Košarkaši Partizana odradili su trening pred 26. kolo Evrolige, koje igraju u četvrtak od 21 sat u boegradskoj Areni protiv Albe.

Crno-beli su u prvom delu sezone izgubili od Albe sa 100:84, ali je to bilo prvo kolo Evrolige i sada je situacija znatno drugačija. Partizan ima skor 13-12 i na šestoj je poziciji, dok je Alba poslednja bez šansi da se nađe u plej-ofu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali, pre svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bilo loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih. Odigrali su izvanrednu utakmicu u poslednjem kolu Evrolige. Bez obzira što su poslednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju. Ritam im daju plejmejkeri koji se menjaju i uvek neko iskoči i odigra veoma dobru utakmicu. Pokriveni su na svim pozicijama, mogu da igraju sa pokretljivim igračima na poziciji pet, a mogu i sa ovim dominantnim igračem od 220cm koji takođe pomaže ekipi. S njim je to druga odbrana i drugi način igre u napadu. Na sve to smo se pripremali i na sve ćemo reagovati neuporedivo bolje nego kod njih u 1. kolu Evrolige“, poručio je Obradović.

Utakmicu je najavio i kapiten Kevin Panter.

„Oni će doći spremni da odigraju dobru utakmicu. Njihov učinak na tabeli ne svedoči o tome koliko su dobar tim. Moramo na meč doći spremni za sve što su pripremili. Alba nas je ubedljivo savladala u prvom meču sezone, tako da će nam to sigurno biti dodatna motivacija. U prošlom kolu su pobedili u Beogradu i sada se vraćaju sa željom da ponove taj uspeh. Ponavljam, moramo biti spremni“, istakao je Panter.

BONUS VIDEO Gudurić zakucava uz faul nakon neverovatne sudijske greške na štetu Partizana