(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U 16. kolu Evrolige, Partizan dočekuje minhenski Bajern u četvrtak, 29. decembra od 20:30 i to u beogradskoj "Areni".

Crno-belima biće ovo poslednja utakmica u 2022. godini, a u Evroligi su trenutno na skoru od šest pobeda i devet poraza. Bejrn ima pobedu manje i nije u posebno dobroj formi, pošto je izgubio tri od poslednja četiri meča u elitnom takmičenju.

Uoči duela sa Bajernom reč je imao i trener Željko Obradović.

PROČITAJTE JOŠ:

„Kada smo počeli da pripremamo utakmicu sa Bajernom, obratili smo pažnju na neke podatke i statistiku. Gledajući sve, upečatljivo je to da su oni drugi najbolji ofanzivni tim što se tiče skoka u napadu, a da posle Baskonije šutiraju najviše za tri poena, što je negde oko 29 ispaljenih lopti. Takođe su tim koji mnogo polaže na igru u tranziciji. Kada nemaju igru u tranziciji, onda tačno znaju kada, zašto i gde treba da napadnu protivnika. Igramo protiv veoma ozbiljnog tima, čija je struktura jaka. Oni pokušavaju da menjaju odbranu, da igraju agresivno, ali sa izmenama. Najbitnije je da sprečimo njihove kontre, šut za tri poena i da probamo da svedemo skok u napadu na minimum“, istakao je Obradović.

Bek Partizana Danilo Anđušić pomenuo je Vladimira Lučića koji je povređen već neko vreme, ali ističe da je Bajern i bez njega ozbiljna ekipa.

„Bajern je jako neugodna ekipa, iako sa dosta problema u poslednje vreme. Povređen im je najbolji igrač, Lučić koji im sigurno fali u rotaciji. Nisu startovali najbolje ove godine ali uvek su neugodni, sa dobrim trenerom, dobro vođeni i sigurno neće biti lako. Imaće motiva da dođu i ostvare pobedu u Beogradu, pogotovu što očekujemo verovatno punu dvoranu. Nadam se da ćemo mi nastaviti sa dobrim igrama koje pružamo u poslednje vreme i da ćemo nastaviti pobednički niz“, istakao je Anđušić.

BONUS VIDEO Ludo slavlje navijača i košarkaša Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar