Dončić Luka
Dončić Luka; Foto: Twitter Screenshot Rob Perez

Sat kaže "Za 4,2 sekunde se završava meč". Rezultat kaže "Dalas zaostaje dva poena". Luka kaže "Vreme je za magiju".

Postigao je mnogo ludih poena Luka Dončić u karijeri, ali nijedan nije ni blizu poslednjeg.

#related-news_0

Stao je na liniju za slobodna bacanja i znao je da mora da promaši drugo, da bi Dalasu dao šansu da dođe do trijumfa.

Najpre je jedan igrač Niksa odbio loptu, zatim su se dvojica gotovo pobila za jednu loptu, koja se od njih odbija do Dončića, a Slovenac u skoku, kao u čuvenoj igri „Amerikanka“ šutira i pogađa za 115:115 i uvodi meč u produžetak. Dalas je nadoknadio devet poena zaostatka u poslednjih 35 sekundi.

Luka Dončić je postavio čitav niz rekord u pobedi Dalasa nad Njujork Niksima sa 126:121 nakon produžetka.

Meč je završio sa, ne nije greška u kucanju, 60 poena (od 126 Dalas ukupno!), 21 skokom i 10 asistencija. Na parketu je proveo čak 47 minuta, pogodio 21 od 31 šuta, 2/6 za tri i 16/22 za jedan poen. Pokupio je i dve ukradene lopte i jednu blokadu, a sa njim na terenu je Dalas imao +7.

Niko nikada nije upisao tripl-dabl sa većim brojem poena u istoriji NBA lige, nijedan Balkanac nije postigao toliko poena na jednom NBA meču… I još jedan timski rekord, u poslednjih 20 sezona nijedan tim nije uspeo da nadoknadi devet i više poena zaostatka na 35 sekundi do kraja susreta. Niko do Dalasa i Luke Dončića.

U poslednjih 30 smo videli trojku Kristijana Vuda, pogodak Dončića uz faul nakon ofanzivnog skoka i trojku Spensera Dinvidija kojim Dalas dolazi do 113:112. Pogodio je Dončić nakon promašenog bacanja za produžetak, a u dodatnih pet minuta je Dalas bio dominantna sila.

BONUS VIDEO Dončić Besan bacao flašice i psovao na klupi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar