Foto: tv.euroleague.net Screenshot

Zašto Nikola Kalinić nije dobio dovoljno minuta u polufinalu Evrolige? To je verovatno pitanje koje će dugo mučiti i Šarunasa Jasikevičusa.

Real Madrid je posle velikog preokreta savladao Barselonu sa 78:66 i plasirao se u finale Evrolige, a utisak je da Nikola Kalinić nije smeo toliko dugo da bude zaboravljen na klupi za rezerve.

PROČITAJTE JOŠ

U trenutku kada se meč lomio u poslednjoj četvrtini Nikola Kalinić nije igrao, a trener Barselone 10 minuta nije uspeo da pronađe pravu petorku.

Kalinić je sve vreme sedeo iza njega, a na kraju je ostao na šest poena i dva skoka za 18 minuta.

Kamere su snimile i razgovor Kalinića i Litvanca, a nije poznato da li je došlo do sukoba. Kalinić koji je bio jedna od ključnih figura Fenerbahčea kada je 2017. godine došao do titule Evrolige sada je bio zakucan, potez koji je za mnoge zaista neshvatljiv.

Nije to mogao da „svari“ ni sam košarkaš koji je u razgovoru sa srpskim novinarom Marko Ljubomirovićem u jednom trenutku samo odšetao. Kao da je pokušao da se suzdrži da ne eksplodira i kaže nešto zbog čega bi zažalio.

„To je pitanje za trenera“, završio je Kalinić, a onda samo odšetao.

Ipak, pre toga je pokazao da ovaj tim zapravo nije verovao u pobedu.

„Ne znam šta da kažem, odigrali smo prvo poluvreme dosta solidno, ali smo i pogodili mnogo šuteva. Kada je u drugom poluvremenu stao šut ušli smo u nervozu, zatvorili su reket. Dobro, imaju oni Tavaresa, ali nismo pronašli način da postignemo poene iz reketa, trčanjem ili pik en rolom, nastavili smo samo da šutiramo trojke i to je to. Očigledno da i ekipa nije verovala, moguće, nisam gledao sa strane, pa ne znam. Ja sam donekle imao taj osećaj, ali očigledno da imaju bolju psihologiju od nas.

BONUS VIDEO Neverovatna trojka Kalinića sa pola terena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar