Foto: STARSPORT

Tandem Nedović-Vildoza, bez Fakunda Kampaca, biće zadužen za poene i protiv Barselone.

Košarkaši Crvene zvezde će pred krcatim tribinama hale „Aleksandar Nikolić“ odigrati poslednji meč u 2022. i protiv Barselone ispratiti ovu godinu, u petak od 19 časova.

Ulaznice su odavno rasprodate, i to ekspresno, a regionalni šampion ni na meču 16. kola Evrolige neće moći da računa na Fakunda Kampaca, najveće i najskuplje pojačanje u srpskoj košarci. Zvezda i dalje ima zabranu registrovanja novih igrača, pa će glavni teret u spoljnoj liniji biti na Luki Vildozi i Nemanji Nedoviću.

PROČITAJTE JOŠ

Argentinski duo i srpski šuter zajedno bi trebalo da predstavljaju osovinu za najveće domete na evroligaškoj sceni, pa navijači s pravom očekuju da to nije Top 8 shodno imenima u timu.

Nedović se u opširnom intervjuu za Nova.rs, koji vas čeka u prazničnim danima, dotakao i očekivanja zvezdaša u nastavku sezone, odnosno pritiska koji sada imaju, pogotovo dolaskom Kampaca.

„Ako smo glupa ekipa i glupi momci, onda ćemo to shvatiti kao pritisak i razmišljaćemo toliko unapred. Mislim da je jako bitno da idemo korak po korak. Ceo fokus mora da bude samo na prvoj sledećoj utakmici, a to je Barselona“, kaže Nedović za Nova.rs.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Srpski reprezentativac objasnio je da im je trener Duško Ivanović usadio pobednički mentalitet, bez obzira ko je protivnik.

„Nezahvalno je pričati, jer je Barselona ekipa sa sjajnim igračima, velikim uspesima i odličnim trenerom. U ovom trenutku verujemo da možemo da pobedimo i ne bežimo od toga. Naravno, uz maksimalno poštovanje prema Barseloni, mi idemo da pobedimo i na toj utakmici“, dodao je Nedović.

Nema sumnje da će sa tribina „Pionira“ imati neophodan vetar u leđa da uspeju u toj nameri.

BONUS VIDEO Navijači Olimpijakosa i Zvezde posle pobede Zvezde u Atini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar