Za koliko utakmica će Majk Džejms oboriti rekord i postati najbolji strelac Evrolige?

Jedna teško, dve možda, tri realno da sustigne i pretekne legendarnog Vasilisa Spanulisa koji sa 4.455 trenutno drži rekord po ukupnom broju postignutnih poena u Evroligi.

Odmah iza čuvenog grčkog beka je Majk Džejms sa 49 manje, pa je jasno da mu 50 poena treba da se osami na vrhu večne liste strelaca.

U novoj epizodi podcasta „Pick and roll“ prognozirali smo koliko će sjajnom američkom beku biti potrebno utakmica da postane rekorder, a Miroslav Berić smatra da će to biti za tri meča, što bi značilo baš protiv Crvene zvezde u kneževini, a šta je tačno rekao pogledajte u videu na vrhu.

PROČITAJTE JOŠ

Ekipa koja su klupe predvodi naš Saša Obradović u narednom, 26. kolu gostuje Virtusu (petak, 20.30), a posle tronedeljne pauze ide na noge Barseloni 1. marta (20.30). Nakon ta dva vezana gostovanja, Monako će dočekati Crvenu zvezdu u okviru 28. kola, 7. marta od 19 časova, pa bi Džejms baš tada mogao da ispiše istoriju Evrolige.

Jasno je da je jedan od najboljih šutera koji su igrali na evropskim parketima, a ove sezone prosečno beleži skoro 20 poena po utakmice, čak 19,3 u proseku po meču Evrolige, uz 4,3 skoka, 5,5 asistencija i 1,2 ukradene lopte.

Inače, rekord po broju poena na jednoj utakmici zabeležio je 4. februara 2021. kada je u dresu moskovskog CSKA ubacio 37 na gostovanju Valensiji.

A u poslednjem izdanju podcasta „Pick and roll“ pričali smo naravno detaljno o večitima, dotakli smo se smene Erdema Džana u Efesu, očajnog suđenja na koje se igrači sve više žale, kao i standardne rubrike – stanje na tabeli. I tu smo sa Berićem prognozirali kako bi ekipe mogle da se rasporede od drugog do šestog mesta, pošto je Real nedodirljiv na vrhu, i gde će biti Barselona, Monako, Virtus, PAO i Fenerbahče, odnosno ko će se plasirati od sedme do 10. pozicije?

Još mnogo zanimljivih priča bićete u prilici da saznate u novoj epizodi koja se nalazi u videu ispod.

Naše podcaste možete slušati i na platformama Google podcastapple podcastsoundcloud, spotifycastbox i deezer, ali i gledati na YouTube.

BONUS VIDEO „Pick and roll“ sa Mićom Berićem: Partizan ima odličan raspored u Evroligi, Zvezdi nije Barselona za vađenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar