Majk Džejms
Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Zaista za rubriku verovali ili ne, ali Majk Džejms je jedan od igrača koji se nikada nije previše stideo da se seli. Ili nikada nije imao dovoljno dobru komunikaciju da tu ostane, mišljenja su podeljena.

Džejms je stigao u Evropu 2012. godine i to u Zagreb (čak ne ni Cibonu) i tamo se zadržao izuzetno kratko. Tačnije, šest utakmica.

PROČITAJTE JOŠ

Te godine nije izabran na NBA draftu, pa je odlučio da krene put Evrope.

„Jeste, Majk Džejms je bio sa mnom. Ima jedna smešna anegdota. To mu je bila prva sezona u Evropi. Trener je bio Danijel Jusup. On je posle jedno dva meseca boravka tu ostao šokiran raznoraznim treninzima i načinom igranja u Evropi. Da li zbog komunikacije sa svojima u Americi, video igrica ili izlaska… Ali je dva-tri puta zaspao tokom video analize koju smo gledali što je za Jusupa bila velika uvreda. Zbog toga što je zaspao tokom video analize nekoliko puta, dobio je otkaz. Jedan Majk Džejms koji je dobio otkaz u Zagrebu, nakon par godina je bio u Panatinaikosu, a posle i u NBA… Napravio je na kraju jednu od najboljih karijera u Evropi, ali start mu je bio baš težak“, rekao je Miralem Halilović za „Basketball Sphere“ jednom prilikom.

Iz Zagreba je odišao za Hapoel, a onda je 2014. godine stigao u Baskoniju gde je počeo da igra nestvarno.

Džejms je nosio dres Baskonije, Panatinaikosa, Olimpije, CSKA iz Moskve i sada Monaka u Evroligi i ukupno je postigao 4.406 poena, to znači da mu samo 50 nedostaje da postane najbolji strelac ove lige ikada jer je Vasilis Spanulis trenutno prvoplasirani sa 4.455.

Džejms je postizao prosečno 16,44 poena po susretu, dok je Spanulis postizao četiri manje.

BONUS VIDEO Trojke Majka Džejmsa protiv Makabija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar