Foto:Coust Laurent/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Majk Džejms, jedan od najboljih košarkaša u Evroligi, veoma je aktivan na društvenim mrežama, a ovoga puta dotakao se teme formata elitnog takmičenja.

Košarkaš Monaka je na društvenoj mreži prokomentarisao izjavu trenera Virtusa iz Bolonje Luke Bankija, koji je rekao da sistem Evrolige „ubija“ igru.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovaj format ubija igru i ugrožava zdravlje igrača, trebalo bi da razmislimo, ali ne znam da li postoji volja za slušanje“, rekao je Banki, a preneo „Sportando“.

Džejms ima drugačije mišljenje.

„Volim trenera Bankija. Ali moram da kažem da nisam saglasan. Pripremate svoje telo tokom predsezonskog perioda i ojačavate ga tokom sezone kako biste prošli kroz sezonu. Ulazite u rad i vaše telo će odgovoriti. Naravno, uvek postoje izuzeci od ovoga, ali ništa manje. Igrači moraju da ulože trud“, napisao je Džejms.

Ovaj odgovor je i te kako iznenađujuć, pošto se igrači obično žale na prevelik broj utakmica tokom sezone i loš kalendar takmičenja, koji uzrokuje i veliki broj povreda i problema.

Primera radi, većina evroligaških timova je tokom decembra i januara odigrala oko i preko 20 utakmica, što je zaista ogroman broj.

Međutim, izgleda da toliki broj utakmica ne smeta Džejmsu, koji je trenutno prvi favorit za MVP nagradu u Evroligi ove sezone.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar