Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde nakon dve vrlo važne pobede nad Bajernom i Igokeom gostuju u petak u Monaku.

Ekipa je na Azurnu obalu otputovala još u sredu zajedno sa fudbalerima koje u četvrtak očekuje presudna utakmica za evropsko proleće.

Meč 6. kola Evrolige Monako – Crvena zvezda prvobitno pralniran za četvrtak na zahtev lokalne policije pomeren je za petak i igraće se u 20.30.

#related-news_0

Trener crveno-belih Vladimir Jovanović ponovo neće imati ceo sastav na raspolaganju za meč sa ekipom koja je izvanredno otvorila ovogodišnju sezonu.

Zvezda će na megdan Monaku bez povređenog Luke Mitrovića i Miroslava Raduljice, a dan pred utakmicu rastala se sa Džejlenom Adamsom.

„Očekuje nas utakmica sa jednom od najboljih ekipa u Evroligi koja je pravljena za F4. Skup sjajnih individualaca koji jednim potezom rešavaju utakmicu, od Džejmsa, Lojda i Okoboa u bekovskoj liniji koji su pretnja svakom timu. Pokriveni su i ispod koša gde takođe imaju sjajne igrače, uklopljeno je sve u jedan sistem“, kaže Jovanović.

Trener srpskog i regionalnog prvaka imao je samo reči hvale za četu Saše Obradovića.

Foto: KK Crvena zvezda

„U prvih pet utakmica zabeležili su četiri pobede, a izgubili samo od Makabija gde su imali 20 poena razlike prednosti. Bez poraza su u Francuskoj i ovo je sigurno jedno od najtežih gostovanja za svaku ekipu u Evroligi. Spremamo se kao i za svakog protivnika, i nadam se da ćemo biti na visini zadatka. I dalje nismo kompletni, nedostaje nam Luka Mitrović, tu smo sa 13 igrača, i ovi momci koji su tu, spremni su da istrče na parket. Imaćemo u četvrtak i petak još treninga, i verujem da ćemo na prvom mestu energetski odgovoriti ekipi Monaka“.

I Nemanja Nedović je svestan koliko teška utakmica ih čeka.

„Monako igra zaista sjajno, ima odličnu ekipu, duplo veći budžet nego prethodne sezone. Na svakoj poziciji po dva vrhunska evroligaška igrača. Pokušaćemo na leđima poslednjih trijumfa u ABA ligi i Evroligi da nastavimo dobar niz. Monako ima sjajan individualni kvalitet, pogotovu na spoljnim pozicijama. Napravićemo analizu, da vidimo koje su njihove mane i slabosti i da probamo tu da ih napadnemo. Ako dođemo do poslednje četvrtine sa šansom za pobedu mislim da je sve moguće. Imamo dva dana da se pripremimo na najbolji mogući način i to ćemo uraditi”, rekao je Nedović koji je se polako vraća nakon odsustva zbog povrede lista koju je zadobio na Evrobasketu.

Košarkaši Zvezde će nakon treninga bodriti fudbalere na stadionu „Luj Drugi“ u Monaku, a u petak odraditi još jedan trening. Povratak za Beograd planiran je za subotu.

BONUS VIDEO Zvezdin kolektivni odlazak u Monako

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar