Crvena Zvezda vs Armani Milan Foto:Starsport.rs

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da pobede Olimpiju iz Milana u petak uveče u 10. kolu Evrolige.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Olimpija je sa 93:71 pobedila srpski tim, a Zvezdu je potpuno razbio Maodo Lo, nemački reprezentativac koji je letos osvojio zlato na Mundobasketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Ubacio je 32 poena Zvezdi i postavio rekord karijere u Evroligi. Slučajno ili namerno, nije jedini koji je baš protiv Zvezde pronalazio najbolju formu i doživljavao najbolji dan karijere u Evropi.

Samo u prethodnih sedam godina to se dešavalo i pozamašnom broju drugih košarkaša. Samo od kada je Evroliga počela da se igra u novom obliku, ligaškom, ta brojka je dvocifrena i broji nekoliko desetina košarkaša.

Sećate li se partije Livija Žan-Šarla? Igrači Zvezde koji su se 2019. našli u Pioniru ga verovatno pamte i dalje, jer je doneo Asvelu pobedu 74:72 novembra 2019. sa 20 ubačenih poena.

I on je samo deo rastućeg niza. Nikita Kurbanov je ubacio rekordnih 18 poena pre šest godina u pobedi CSKA 102:80, Brajs Koton 19 poena u dresu Efesa 2016. godine.

Od onih koji su se proslavljali protiv Zvezde tu je i Džefri Tejlor sa 25 poena za Real, Zoran Dragić sa 24 poena za Efes, Dešon Tomas sa 28 poena za Makabi.

Vejd Boldvin je nešto skorije, februara ove godine postigao 38 poena za Makabi u porazu izraelskog tima, a samo ove godine su još petorica košarkaša upisivala rekorde.

Lo je jedan od njih, Alek Piters je sa 28 poena doneo pobedu Olimpijakosu 16. novembra, Džabari Parker je pre dve nedelje vodio Barselonu do trijumfa, Džonatan Motli je imao 27 poena u aprilskom porazu Fenerbahčea.

Lo je već neko vreme posebno inspirisan kad igra protiv beogradskog kluba, bilo da je igrao za Albu ili sada za Olimpiju i svaki put u prethodnih nekoliko mečeva je bio dvocifren i svaki put je njegov tim pobeđivao.

Na listi se nalaze i neki od sadašnjih igrača Zvezde poput Džoela Bolomboja i Rokasa Giedraitisa. Bolomboj je ubacio crveno-belima 17 poena decembra 2019. za CSKA, dok je Giedraitis imao 26 poena oktobra 2020. za Baskoniju. Podsećanja radi, Giedraitis je u petak uveče imao samo sedam poena, dok je Bolomboj doprineo sa četiri.

BONUS VIDEO: UŽIVO sa Oliverom i Nebojšom posle meča Crvena zvezda – Armani

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar