Foto: Profimedia

Uzbudljivo kolo.

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su na domaćem terenu ekipu Olimpijakosa rezultatom 79:77 u utakmici šestog kola Evrolige posle velike drame.

Olimpijakos je imao napad za produžetak, a Najdžel Vilijams Gos je imao priliku da uvede dramatičan duel u produžetak, ali nije imao sreće.

PROČITAJTE JOŠ

Poslednjem napadu gostiju prethodilo je maratonsko pregledanje snimka i promena odluke, što je žestoko iznerviralo i trenera Dimitrisa Itudisa i navijače turskog kluba, ali su se na kraju ipak poradovali petoj pobedi.

Najefikasniji u turskoj ekipi bio je Jorgos Papajanis sa 15 poena i dva skoka, dok je Dajšon Pjer dodao 14 poena. U timu Olimpijakosa istakao se Alek Peters sa 19 poena, šest skokova i dve asistencije.

Trener kluba iz Pireja Jorgos Barcokas ponovo je počeo utakmicu bez Nikole Milutinova i počeo da ga koristi tek kada je praktično izgubio meč.
Srpski centar igrao je 19 minuta, ubacio 12 poena, pokupio pet skokova i bio jedan od pokretača Olimpijakosovog povratka u utakmicu

Košarkaši Asvela pobedili su ekipu Žalgirisa na gostovanju u Kaunasu rezultatom 91:88 što im je prva pobedaove sezone.

Najbolji u sastavu francuskog tima bio je Timote Luvavu sa 19 poena i šest skokova, dok je Jusufa Fol dodao 15 poena i pet skokova.

U sastavu domaće ekipe istakao se Tomas Dimša sa 21 poenom.

Košarkaši Monaka pobedili su na gostovanju ekipu Olimpije iz Milana rezultatom 72:66.

Najefikasniji akter u pobedničkom timu bio je Majk Džejms sa 21 poenom, pet skokova i tri asistencije, dok je Alfa Dialo dodao 13 poena. Kod domaćina Šilds je ubacio 17 poena uz četiri skoka i četiri asistencije.

Košarkaši Valensije su na domaćem terenu pobedili ekipu Albe rezultatom 79:71.

Najbolji u domaćem timu bio je Semi Odželeje sa 19 poena i sedam skokova, dok je Brendon Dejvis upisao 14 poena. U gostujućem sastavu istakao se Sterling Braun sa 19 poena.


Evroliga, 6. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda – Bajern 74:68

Fenerbahče – Olimpijakos 79:77

Žalgiris – Asvel 88:91

Olimpija Milano – Monako 66:72

Valensija – Alba 79:71

Petak

20:30 Barselona – Panatinaikos

20:30 Baskonija – Partizan

20:30 Virtus Bolonja – Anadolu Efes

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar