Duško Ivanović
Duško Ivanović; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Crvene zvezde će protiv Žalgirisa 13. decembra od 19 časova, igrati meč 13. kola Evrolige.

Trener crveno-belih Duško Ivanović otkrio je u kakvom raspoloženju njegov tim dočekuje ovaj meč.

PROČITAJTE JOŠ

„Kao da nismo imali nijednu pobedu, tako treba da igramo i mislimo o utakmici. Po mom mišljenju Žalgiris je jedan od najtežih protivnika, koji igra zaista snažno. Igraju dobro odbranu, stalno su u kontaktu, odlični u tranziciji, skok u napadu. Vrlo teška ekipa za igranje“, rekao je Ivanović.

Žalgiris u Beograd dolazi oslabljen, a dva košarkaša su zbog povreda ostala u Litvaniji.

„Toliko ima utakmica, da niko ne razmišlja šta je bilo juče. Svi gledamo šta ćemo da uradimo sutra. To ne utiče nas, jer mi gledamo samo sebe. Igaćemo pet protiv pet. Siv igrači Žalgirisa koji izađu, to su dobri igrač, nema tu razlike. To je ekipa koja se nikada ne predaje, ne samo ove godine. To je litvanska škola košarke, igraju svoj stil i svoju igru. Ne razmišljaju o protivniku, bore se do kraja i to im daje rezultat.“

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Zvezda neće moći da računa na Luku Mitrovića, koji se povredio protiv Mornara u ABA ligi.

„Luka Mitrović je dobio udarac u oko. Nije dobro i teško da će igrati protiv Žalgirisa. Videćemo kako će se razvijati situacija, tačno ne mogu da kažem koliko će pauza trajati. Oporavak Nikole Ivnaovića ide dobro, on sada može da šeta, ali to su tri rebra koja treba da zarastu. To je period od mesec i po dana“, dodao je Ivanović.

BONUS VIDEO TOP 10 Poteza 12. Kola Evrolige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar