Košarkaš Crvene zvezde Majk Daum bio je jedan od najboljih u pobedi crveno-belih nad Fenerbahčeom u trećem kolu Evrolige.

Daum je ubacio 14 poena protiv Fenera u Istanbulu, gde je do kraja prošle sezone igrao u dresu Anadolu Efesa.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je pobedila Fenerbahče sa 76:57, što je treći trijumf u nizu i do sada ovakav start sezone nije zabeležen.

„Uzbuđen sam što sam se vratio u Tursku, moja evroligaška karijera je počela ovde prošle sezone kad sam dobio šansu. Video sam neka poznata lica i lepo je ovde igrati košarku“, rekao je Daum posle meča.

Iako je bio pravi iks faktor u nekim momentima uz Džoela Bolomboja koji je ubacio 18 poena i Nemanju Nedovića sa 17, Daum ne stavlja sebe u prvi plan.

„Ne bih rekao da sam samo ja, ovo je bio ceo tim, odigrali smo čvrsto večeras, držali smo se kao ekipa i dali su mi samopouzdanje da radim one stvari koje obično radim“.

Upitan šta mu daje posebnu motivaciju u utakmicama, priča da mu jednostavno prija ono što trenutno ima u Zvezdi.

„Samo to što uvek hoću da pobedim. Cenim trenere i saigrače, ne postoji druga opcija nego da dam sto posto i zabavno je sa ovim momcima, uživam da budem sa njima“, kaže Daum.

Probao je da opiše i kucanje preko Kema Birča, kojim se pridružio Bolomboju, jer je i Džoel u utorak uveče „bacao rivale na poster“.

„Ovo mi je prvo zakucavanje ove sezone, morao sam čvrsto da zavežem pertle, uhvatio sam ofanzivni skok, krenuo sam da probam, pa ako blokira – blokirao je. Ali, uspeo sam“, objasnio je Daum.

BONUS VIDEO: Crvena zvezda, svi poeni u pobedi nad Fenerbahčeom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar