Foto: Nikola Krstic / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pitanje "vajldkarte" ili specijalne pozivnice za Evroligu pitanje je oko kog se vodi polemika već neko vreme, a reči čelnika mogu da zabrinu Crvenu zvezdu i Partizan.

Fajnal-for Evrolige je prilika da se organizuje niz sastanaka čelnika i da se donesu odluke za narednu sezonu, što je upravo bio slučaj sada u Berlinu.

Na konferenciji održanoj u Nemačkoj direktor, Paulijus Motiejunas, otkrio je da se razmišlja o podeli licenci na tri do pet godina klubovima, umesto sadašnjih na jednu godinu.

PROČITAJTE JOŠ

„To bi klubovima dalo mnogo više stabilnosti prilikom ulaganja u projekte koji bi trajali duži period“, rekao je Motiejunas.

Posebno je Motiejunas pričao o Virtusu koji, kako se može zaključiti, gotovo sigurno dobija specijalnu pozivnicu.

„Trebalo bi da gledamo na kratke i duže staze. Kratkoročno moramo da biramo, imamo pet klubova i jedan od njih je Pariz, koji želimo da zadržimo u ligi, ali to je za sada samo za jednu godinu. Posle toga gledamo da podelimo „vajldkarte“ na duže staze. Trenutno ne analiziramo mesta i nove suvlasnike. Model sa „vajldkartama“ trenutno je lakše monetizovati i načiniti da nastavimo da rastemo. Tako smo se dogovorili sa klubovima. Sa Virtusom smo imali sastanak, video sam projekat oko Arene, neverovatno je šta rade. Odlični ljudi vode klub, stvarno dokazuju da su za nivo Evrolige i zaslužuju šansu da nastave. Govoreći to, tako i ostalih pet klubova koje sam spomenuo zaslužuju“, rekao je Motiejunas.

Sistem „vajldkarta“ ostaće sigurno i na snazi sledeće sezone, a plan je da se za dve godine sve to promeni. Nadamo se da će večiti i naredne sezone zajedno voditi bitke u Evroligi.


Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

BONUS VIDEO Podcast Pick and Roll sa Mićom Berićem EP 30

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar