FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT
FOTO: EPA-EFE/ERIK S. LESSER SHUTTERSTOCK OUT

Dalas Maveriksi spremaju novo pojačanje za narednu sezonu, kako bi probali da naprave iznenađenje pored takozvanih "supertimova".

PROČITAJTE JOŠ:

Na vrhu liste želja nalazi se Lauri Markanen, koji je prošle sezone bio u Čikagu, a sada kao slobodan agent traži novu sredinu, pošto u Bulsima više nema dovoljno prostora za njega.

Markanen pokriva poziciju krilnog centra, pa bi mogao da bude adekvatna zamena Kristapsu Porzingisu, pogotovo ako on napusti klub pred narednu sezonu. Za Finca su interesovanje pokazali i Šarlot Hornetsi, ali su oni znatno slabiji tim na papiru od Dalasa.

Luka Dončić je jedan od glavnih kandidata za MVP-ja naredne sezone i mnogi mu to i prognoziraju, ali mu evidentno na terenu treba i adekvatna pomoć saigrača, pogotovo što se šuteva sa distance tiče.

Dalas nije doveo nijedno zvučno pojačanje, a za sada se najviše pominju finski reprezentativac i Goran Dragić, koji je izrazio i posebnu želju da igra zajedno sa Lukom Dončićem. Markanen je bio sedmi pik na draftu 2017. godine, a u Čikagu je proveo četiri godine odigravši 221 utakmicu. Na njima je prosečno beležio 15,6 poena i 7,1 skok.

BONUS VIDEO Sebić za Nova.rs na ivici suza o bronzi, Bobani i dirljivom gestu VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar