Foto:REUTERS/Morgan Sette

Španija slavi titulu Rafaela Nadala, ali ne baš u potpunosti - Katalonci su iskoristili priliku da pošalju i separatističke poruke.

Jedan španski satiričar kritikovao je Nadala jer se nije solidarisao sa Novakom Đokovićem, sarkastično je prokomentarisao da Rafa mora da zahvali prvo australijskim vlastima, sada su objavljene nove poruke koje se neće dopasti „kralju šljake“.

PROČITAJTE JOŠ

Alfons Godal, čelnik FK Barselona i šef fondacije, nekadašnji potpredsednik Đoana Laporte, pokazao je odbojnost prema Rafi.

„Od Rafaela Nadala mi je muka od prvog dana, za mene on dolazi iz istog koša u kom su reprezentacija Španije, Real, Fernando Alonso, sve što predstavlja neprijateljsku državu“, napisao je Godal na društvenim mrežama posle 21. Grend slema Španca.

„Godal se zalaže za katalonsku nezavisnost, ekonomista je po profesiji, pokušao je da omalovaži čoveka sa Majorke nazivajući ga ‘Rafael Božić’. Ali, pored toga, o Španiji govori kao o neprijateljskoj državi“ A kao potpredsednik ‘Barsa fondacije’ priznaje svoju averziju prema Rafi Nadalu, Fernandu Alonsu, španskom timu i, naravno, jakom Real Madridu“, pišu ogorčeno španski mediji.

Sa druge strane, fudbalski klub Barselona čestitao je Rafi.

Nadal je najavio inače da će možda duže odmoriti posle Melburna, kako bi što spremniji dočekao Rolan Garos.

BONUS VIDEO Nadal – Medvedev, najbolji momenti finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar