Rafael Nadal, Novak Đoković
Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT, EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Mnogi Španci su pred Australijan open bili ljuti na Rafaela Nadala jer nije podržao Novaka Đokovića barem iz kurtoazije, kada je bio u pritvoru. Jedan poznati satiričar i dalje je oštar prema "kralju šljake".

„Frej Josefo“, poznati španski pesnik i satiričar kog prati 163.000 ljudi na tviteru, nije štedeo Rafu iako su mnogi i zaboravili na sve što se događalo sa Novakom posle titule.

PROČITAJTE JOŠ

„Čestitam Nadalu na tituli na Australijan openu. Nadam se da će Rafa u delu zahvalnosti uz porodicu, trenera, fizioterapeuta, tehničkog osoblja imati i vladu Australije, koja je Novaka Đokovića sklonila sa puta“, naveo je čuveni satiričar.

Onda je objavio i Novakovu čestitku Rafi, okarakterisavši Đokovića kao džentlmena, posle svega, mnogi su ga napali.

Morao je zbog toga da se oglasi i podseti na jednu pesmu koju je napisao kada je Nadal osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju, u dublu.

„Sada kada me vređaju i nazivaju antišpancem („antišpanac“! ja!…) zato što sam kritikovao stav Rafe Nadala u vezi sa tretmanom koji je vlada Australije imala prema Đokoviću, želim da se setim ove ode koju sam napisao kada je Rafa osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Riju“, napisao je satiričar uz citiranje svoje kratke pesme koja veliča Rafu kao momka koji pronosi slavu, zastavu i himnu Španije.

„Činjenica je da je Nadal neverovatan kao teniser, kao standard naše nacije, kao sportista, kao primer požrtvovanja, karaktera i dobrog rada. Ali on je čovek, a ne božanstvo, nije nepogrešiv“, napisao je još i podsetio da mu nije „oprostio“ zbog stajanja uz vlasti Australije.

Nadal je osvojio 21. Grend slem karijere, prestigao je Novaka i Rodžera Federera.

Sada je sam na vrhu večne liste i nema sumnje da sledi žestoka borba sa Novakom za večni tron.

BONUS VIDEO Naj momenti finala Australijan opena

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare