Novak Đoković u Melburnu Foto: Scott Barbour/Tennis Australia via AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković već nedelju dana se nalazi u Australiji, ali je pet dana proveo "iza brave".

Sve dok ga sud u Melburnu nije oslobodio i naznačio da nema problema sa njegovim dokumentima o medicinskom izuzeću i zahtevom za vizu.

PROČITAJTE JOŠ:

Po dolasku u Melburn, na aerodromu Tulamarin su ga pripadnici Pograničnih snaga zadržali oko šest sati.

Tokom više razgovora, probali su da mu sugerišu kako će mu viza biti otkazana i da ga nateraju da usred noći, za dvadesetak minuta nađe rešenje za novonastalu situaciju.

U danima nakon što se ovo desilo, postali su poznati transkripti razgovora sa službenicima Pograničnih snaga Australije, a jedan detalj je posebno zanimljiv.

Službenici Pograničnih snaga su oko četiri izjutra probali da predaju dokument na potpis Đokoviću.

„Nastavljamo u 3.55 časova po lokalnom vremenu. Novače, na osnovu informacija koje ste nam dostavili koje su nam bile od pomoći, daću vam dokument koji naglašava nameru o poništavanju vaše vize. Molim vas da pročitate sve“, kaže službenik.

Đoković mu odgovara pitanjem: „Da li mi otkazujete vizu“, i dodaje da ne razume o čemu je reč.

„Postoji namera da vam se poništi viza u skladu sa članom 116 Migracionog akta 1958. Kada vam dam ovaj papir, daću vam 20 minuta ili koliko tražite, da nam date razlog zašto mislite da ona ne treba da bude poništena“, rekao je dalje čovek iz Pograničnih snaga.

Foto: Tanjug/Kelly Defina/Pool Photo via AP

Novak je rekao da nema više šta da pruži od dokumenata i tražio je da se razgovor pomeri za jutro, kada će moći da pozove Teniski savez Australije i zvaničnike Vlade Australije.

„Znate, stavljate me u situaciju, šta mogu da odgovorim na to? Dajete mi 20 minuta da uradim šta? Odmah vam kažem da nemam ništa da vam dodam. Ako možete, čekamo do osam ujutru i tada ću nazvati Tenis Australiju da rešimo ovo. Ali sada?“, prokomentarisao je Đoković rezignirano.

Da je tada drugačije postupio, možda slučaj ne bi ni došao do suda, na kom je Novaku odobren ostanak u Australiji.

Sud je u ponedeljak odlučio da Novak može da ostane u toj zemlji i po svoj prilici će se takmičiti na Australijan openu za rekordnu 21. titulu sa Grend slemova.

BONUS VIDEO: Navijači u Melburnu o Novaku Đokoviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare