Novak Đoković i Džejms Mekejb
Novak Đoković i Džejms Mekejb; Foto: Screenshot Twitter Jedd Zetzer

Kako je samo protutnjala svetom vest da je Novak Đoković odradio drugi trening nakon izlaska iz pritvora u Australiji. Njemu je sparing partner bio, do tog momenta, malo poznati tinejdžer Džejms Mekejb (18), koji je za Nova.rs otkrio detalje sa terena.

Foto: Nova.rs

Mekejb je na Instagramu podelio fotografiju sa Đokovićem nakon treninga, a sada je otkrio i kako je izgledalo videti uživo najboljeg na svetu, pa i igrati protiv njega.

PROČITAJTE JOŠ

„Bilo je neverovatno, taj trening mi je otvorio oči, tako nešto nisam video ranije. To je prosto sledeći nivo, zaista je oštar. Bio sam prvo nervozan, ali sve u svemu bilo je to sjajno iskustvo“, poručio je Mekejb za Nova.rs.

Pojasnio je šta su pričali na terenu, ali i šta su obećali jedan drugom.

„Hm… Dao mi je nekoliko saveta, pričali smo uglavnom o tenisu. Pričali smo o tome kako sam ja bacao novčić te 2013. godine za njega na polufinalu Australijan opena. To mi je bilo ostvarenje sna, zato sada moram da radim veoma naporno. Dogovorili smo se kad smo se videli 2013. godine na ‘Rod Lejveru’, pa kasnije smo i trenirali, da je sledeće naše finale Australijan opena (smeh)“.

Džejms Mekejb je trenutno 1204. igrač planete, rođen je na Filipinima i ima 18 godina. On je već jednom bio sa Đokovićem na terenu „Rod Lejver“ arene i to pre devet godina, kada je bacao novčić pred duel Srbina i Davida Ferera.

Džejms Mekejb i Miodrag Dimitrijević
Mekejb i naš novinar Miodrag Dimitrijević; Foto: Nova.rs

Odlučio je da bude obazriv kada je trebalo da priča o tome kako je došlo da se trening održi. Ta odluka nimalo ne čudi kada se zna da je Mekejb Australijanac i da će se se svaka njegova reč gledati pod posebnom lupom.

„Nisam siguran kako se to desilo, samo mi je stigla poruka – ‘dođi i treniraj’, drugi dan je bilo – ‘da li želiš da treniraš opet?'“.

Objasnio je i koji mu je plan za ovu sezonu, želi da nastavi pravu plejadu mladih australijskih tenisera koji polako pronalaze svoje mesto među 100 ili čak 50 na svetu.

„Ove sezone ću početi da putujem da igram fjučerse i čelendžere, igraču šest fjučersa u Australiji, a onda idem preko mora da igram na šljaci. Onda se nadam da ću ući u Top 100, pa kasnije i do samog vrha. Videćemo ćemo kako će se stvari razvijati“, završio je Mekejb razgovor za Nova.rs.

BONUS VIDEO Dolazak Rafaela Nadala na trening i dobacivanje

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar