Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Feliks Ože-Alijasim odigrao je spektakularan meč protiv Danila Medvedeva u četvrtfinalu Australijan opena, ali je ostao bez podviga karijere - Rus je preokrenuo i trijumfovao sa 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 5:7, 4:6! Meč je trajao četiri sata i 42 minuta, završen je u 00.29 po lokalnom vremenu!

Foto: Nova.rs

Feliks Ože-Alijasim nije ustuknuo protiv Danila Medvedeva, drugog nosioca turnira, odnosno prvog favorita za titulu u odsustvu Novaka Đokovića.

PROČITAJTE JOŠ

Odlično je Kanađanin kontrolisao svoj servis i čekao je dugo svoju šansu, dočekao je pri 5:5 kada je napravio brejk.

Nije samo uspešno servirao za vođstvo, poveo je Medvedev sa 40:0 i zatim uveo set u taj-brejk, u kom je ipak poklekao.

Sa velikim samopouzdanjem je igrao Feliks u ovim momentima i iskoristio je sve izgrađeno u skoro sat vremena dotadašnje igre.

Ukupno je prvi set trajao čak 62 minuta, drugi je Feliks počeo sa 3:0 i to je bilo dovoljno – nije ni prišao Danil brejk šansi do kraja drugog seta.

U trećem se iščupao Medvedev u taj-brejku, u kom je viđen i kraći prekid zbog kiše, kada se čekalo da se zatvori krov Rod Lejver Arene.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Imao je Feliks za čime da žali, i u 3. i u 4. setu. U četvrtom je došao do meč lopte pri 5:4 posle duple servis greške Danila, koji je potom „bombardovao“ servisom sve nadoknadivši.

U maratonskim razmenama je potom uspeo da stigne „nemoguće“ i izjednači na 2-2 u setovima, pa je meč ušao u peti set oko 23.30 po lokalnom vremenu.

Danil je „napumpao“ samopouzdanje i imao je daleko dragocenije iskustvo da ovakav meč privede kraju, posledice maratona snosio je Kanađanin sredinom završnog seta – morao je da uzme lekarski tajm-aut zbog problema sa stopalom.

Foto Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

Feliksu je prethodni najveći rezultat polufinale US Opena iz 2021. godine, na tom talasu nastavio je da igra i sada, ali je izostao završni udarac.

Inače, Novaku nije obezbeđeno da ostane na 1. mestu ATP liste dugo posle turnira, Medvedev može da ga spusti ako osvoji titulu, s time da bi se tek od 21. februara računalo da je Novak drugi na listi.

Sada Novaku i njegovim navijačima preostaje da navijaju da Danil ili Rafael Nadal ne dođu do finala i osvoje titulu – u drugoj opciji Španac postaje jedini igrač sa 21 Grend slemom.

Cicipas u polufinalu igra protiv Medvedeva drugi par čine Mateo Beretini i Rafael Nadal.

Iz Novakovog ugla, Cicipas – Beretini je idealan scenario.

BONUS VIDEO Grci se dozivaju preko tribine u toku meča Stefanosa Cicipasa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare