Foto: Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Australijan open bliži se kraju i polako dolazimo do raspleta - sve detalje sa turnira možete pratiti uz Nova.rs i našeg izveštača iz Melburna.

Foto: Nova.rs

U ženskoj konkurenciji su rano završeni mečevi programa za sredu, pa je zatim preostalo je da se odigraju dueli u muškom singlu, a dan je obeležio spektakl između Ože-Alijasima i Medvedeva.

PROČITAJTE JOŠ

Kiša je poremetila mnogima planove, prekinula je duel Janika Sinera i Stefanosa Cicipasa, a pre pljuska, novo čudo ostvarila je Lola Radivojević.

Ona se plasirala u četvrtfinale juniorskog Australijan opena, ali je sada čeka najveća prepreka, najveća favoritkinja, 16-godišnja Hrvatica koja je oborila brojne rekorde.

U ženskoj konkurenciji, Iga Švjontek je sa 2-0 u setovima pobedila Kaju Kanepi, Danijel Rouz Kolins je eliminisala Aliz Korne sa 2-0.

14.31 – Kraj, Medvedev ide po 2. Grend slem karijere

Feliks Ože-Alijasim odigrao je spektakularan meč protiv Danila Medvedeva u četvrtfinalu Australijan opena, ali je ostao bez podviga karijere – Rus je preokrenuo i trijumfovao sa 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 5:7, 4:6! Meč je trajao četiri sata i 42 minuta, završen je u 00.29 po lokalnom vremenu!

14.24 – Medvedev – Ože-Alijasim 6:7, 3:6, 7:6, 7:5, 5:4

Rovovska se borba vodi, sada je Medvedev na pragu trijumfa, daleko smo iza ponoći u Melburnu.

13.59 – Pauza!

Ože-Alijasim je zatražio medicinsku pomoć i dobio je nakon gema za 3:2. Doktori su mu previli petu na desnoj nozi, a tom prilikom je fiksiran i skočni zglob. Sa druge strane, Medvedev je sedeo gledajući potpuno fokusirano ispred sebe jer je konačno imao brejk prednosti u odnosu na rivala od početka seta.

13.51 – Medvedev bliži pobedi

U petom setu Danil vodi sa 3:1, napravio je brejk i grabi ka polufinalu prvog sezonskog Grend slema.

13.26 – Sad je 2-2 u setovima

Imao je Feliks meč loptu zbog duple servis greške Rusa, nije uspeo da je iskoristi jer je naredni servis Medvedeva bio razoran. Onda je Danil podigao nivo igre i to mu je donelo peti set.

Trenutno je u Melburnu 23.26, igraće se sigurno i posle ponoći po lokalnom vremenu.

13.07 – Nastavlja se borba

Feliks vodi sa 2-1 u setovima, u četvrtom je 4:4 i nema brejkova, ne menja se ritam viđen u većem delu meča.

12.35 – Imamo maraton

Treći set gotov je posle dva sata i 46 minuta igre! Medvedev je skoro savršeno odigrao taj-brejk, ofanzivno, znao je da više nema pravo na kiks i kalkulaciju. Bilo je 7:6 (2), imamo četvrti set.

12.27 – Prekid!

Kiša opet prekida program, i to pri 2-0 u setovima za Ože-Alijasima. U taj-brejku trećeg seta je 6:6 (2:1) za Medvedeva.

11.49 – Rus izbegao novi brejk

Malo je nedostajalo da Feliks uzme brejk pri 1:1, šansu mu je oduzeo Medvedev, koji sad vodi sa 2:1. Ipak, daleko je od pozitivnog toka meča, nema naznaka da može da slomi 9. igrača sveta pri servisu.

11.29 – Danil neprepoznatljiv

Kao da Feliks igra protiv 102, a ne 2. tenisera sveta! Drugi set je rešio za 41 minut sa 6:3.

Foto: Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

11.16 – Opet Medvedev ne može ni da priđe brejku

Samo je jedan gem na svoj servis dobio sa maksimalnim učinkom, ali fali prilika za brejk.

11.05 – Ne prašta Feliks

Potpuno je poljuljano samopouzdanje Medvedeva, gubi u drugom setu sa 3:0.

10.46 – Medvedev gubi prvi set!

Taj brejk je presudio, Alijasim je dobio sa 7:6 (4). Prvo je napravio brejk za 6:5, ali nije uspešno servirao za vođstvo, Danil je surovo uzvratio, poveo sa 40:0 i drugu šansu pretvorio u taj-brejk.

U svakom slučaju, Kanađanin je „namirisao“ svoju šansu i nije je propustio, poveo je sa 6:3 i drugu priliku za set materijalizovao je za najavu senzacije.

Novak Đoković
Novak Đoković; Foto: EPA-EFE/DEAN LEWINS

10.43 – Skandal na Majorci: Direktor podržao Novaka i dobio otkaz, na udaru Rafin lobi

Potresi drmaju Majorku zbog deportacije Novaka Đokovića iz Australije, a ceh je platio Đozep Manćado, sada već bivši direktor za razvoj životne sredine na Majorci.

On je nekoliko puta javno podržao Novaka Đokovića, a El Diario je objavio da je Manćado razrešen dužnosti zbog „gubitka poverenja i nesuglasica“.  Mnogi u Španiji ovaj otkaz povezuju sa Rafaelom Nadalom zbog njegovog uticaja na Majorci odakle i potiče.

10.04 – Medvedev ni blizu brejka

Vodi Danil sa 3:2 samo zato što je prvi servirao, nema ni šanse za brejk još uvek! Odlično ritam drži Ože-Alijasim.

9.01 – Cicipas „razbio“ Sinera uz prekid: Igra Grka zabrinuće Medvedeva i Nadala

Stefanos Cicipas nastavio je juriš na titulu Australijan opena, deklasirao je u četvrtfinalu Janika Sinera sa 6:3, 6:4, 6:2.

Posle ovog, sigurno će se zabrinuti pre svega Nadal i Medvedev, glavni protivkandidati za titulu.

8.09 – Cicipas gazi i dalje

Posle prekida, Cicipas je nastavio da diktira ritam i čuva prednost brejka. Na kraju je to krunisao za 6:3, 6:4. Set ga deli od polufinala Australijan opena.

7.40 – Zatvara se krov

Rod Lejver Arena donosi sad dvoranske uslove zbog pljuska. Prijalo je to Sineru, koji može da predahne posle naleta Cicipasa.

BONUS VIDEO Šapovalov se raspravlja sa sudijom, dok je Nadal u toaletu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar