Foto: EPA/JULIAN SMITH

Legendarni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, prokomentarisao je plasman Rafaela Nadala u finale Australijan opena.

Nadal je sa 3:1 u setovima pobedio Italijana Mateo Beretinija, a kasnije je saznao da će igrati protiv Danila Medvedeva, koji je istim rezultatom bio bolji od Stefanosa Cicipasa.

PROČITAJTE JOŠ:

Iako je Španac krajem prošle godine imao operaciju uspeo da se oporavi i pokaže se u najboljem svetlu na prvom Grend slemu sezone.

„Kakva legenda našeg sporta. Pre dva meseca bilo je neizvesno da li če uopšte moći da nastavi da igra nakon teške operacije skočnog zgloba, a onda dolazi u Australiju i igra svoj najbolji tenis“, rekao je Beker za „Eurosport“.

Zatim je uporedio Španca sa Đokovićem po pitanju osvojenih grend slemova.

„Mislim da Nadal nije razmišljao od svojoj 21. grend slem titulu pre polufinala. On je opušteniji po tom pitanju od Novaka“.

Ipak, sada se situacija malo promenila, pošto će Rafa imati dve noći da razmišlja o jubilarnoj tituli.

„Kaže, srećan sam što još mogu da igram tenis i što sam u finalu Australijan opena. To će se sada promeniti. Rafa ima dve noći pre finala i razmišljeće od 21. titulu. Međutim, Nadal je apsolutno superzvezda i moći će to da podnese“, zaključio je Beker.

Finale je na programu u nedelju od devet sati i 30 minuta po srpskom vremenu.

Ukoliko Nadal osvoji trofej postaće prvi igrač sa 21. grend slem titulom. Ukoliko se to ne desi, Medvedev će postati prvi igrač sveta.

BONUS VIDEO Novak Đoković spektakularno dočekan u Budvi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare