Rafael Nadal pobedio je Matea Beretinija sa 3-1 u polufinalu Australijan opena, a posle meča spominjao je Novaka Đokovića.

Foto: Nova.rs

„Počeo sam meč igrajući sjajno, prva dva seta su mi među najboljima u dužem vremenskom periodu. Beretini je dobar igrač, veoma opasan, znao sam da će krenuti po poene. Odigrao je neke sjajne poene, pasing šot uz liniju, ali moramo da patimo, moramo da se borimo… iskreno, mnogo mi znači da sam ponovo u finalu ovde“, rekao je Nadal.

PROČITAJTE JOŠ

Pohvalio je još jednom Matea.

„Finale Vimbldona, polufinale ovde, svake godine igra sve bolje, veoma je harizmatičan, želim mu sve najbolje. Prekjuče sam trenirao sat vremena, nekada je teško organizovati dva dana pauze, juče sam radio malo više jer sam znao šta me čeka na terenu.“

Zbog kiše je krov zatvoren, pa se igralo u dvoranskim uslovima.

„Kao što svi znaju, više volim da igram napolju, ali stadion izgleda neverovatno ovde kada je zatvoren krov. Publika je još bučnija, pa sam uživao da igram ovako. Pre meča sam znao da će krov biti zatvoren, ali pre dva meseca nisam znao ni da li ću igrati ponovo, pa nije bilo bitno“, kroz smeh je priznao Nadal.

Nije mogao da zaobiđe Novaka Đokovića.

„Za mene je sve u Australijan openu, više od svega ostalog. Pre nekoliko dana sam rekao da nisam imao mnogo sreće sa povredama, protiv Novaka sam izgubio 2012, protiv Federera 2017. Nisam mislio da ću imati još jednu šansu 2022. godine i uživam na terenu“, naveo je Nadal.

Nadal je posle titule iz 2009. izgubio u čak četiri finala – dva puta od Novaka, jednom od Stana Vavrinke i jednom od Rodžera Federera.

Sada će igrati protiv boljeg igrača iz meča Medvedev – Cicipas, Rus i Grk igraju u petak od 9.30.

BONUS VIDEO Najiritantnija navijačica na tribini, reagovao i sudija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare