Selena Janićijević
Selena Janićijević; Foto: EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

Završila je takmičenje u prvom kolu i tako propustila šansu da ostvari barem jedan.

Selena Janićijević je završila Australijan open porazom od Kaje Juvan sa 7:5, 6:1, pa je 185. igračica sveta propustila da napravi uspeh karijere plasmanom u drugu rundu grend slema.

PROČITAJTE JOŠ

Ovog puta nije problem bila samo protivnica, već i problem sa telom.

„Na 3:3, 4:4, prilikom jedno servisa sam osetila nešto sa strane. Nisam bila dobro, zato sam i zvala fizioterapeuta“, poručila je Janićijević za Nova.rs nakon završenog meča.

Zadovoljna je kako su prošle pripreme i pored poraza.

„Bilo je dobro, imala sam šest nedelja predsezone. Super sam radila, fizički, teniski. Došla sam ovde, to mi je prvi turnir u sezoni. Posle toga ću videti. Imam plan da igram WTA i ITF turnire. Videćemo posle toga“, rekla je skromno.

Govorila je i odakle je poreklom i kako je počela da trenira.

„Rođena sam u Francuskoj, tata isto, dok je mama rođena u Srbiji. Živim u Francuskoj od malena i imam rođenu sestru. Sa pet godina sam počela da treniram tenis u klubu pored kuće. Igrala sam svakog dana, osećala strast, volela da igram. Posle je išlo polako, juniorski put, WTA sad.“

Pojasnila je i ko je njen idol. I dok devojke obično navode dame kao idole, za devojku poreklom iz Umčara nema nikakve dileme ko je broj jedan.

„Novak Đoković (i najveći osmeh tog dana prim. aut.). Otkad sam bila dete sam ga pratila i gledam sve njegove mečeve“, rekla je kao iz topa.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikada nije imala priliku da priča sa Novakom, ali mu je poslala jasnu poruku.

„Nisam nikad (smeh). Možda budem imala priliku na nekom drugom grend slemu“, poručila je Janićijević.

Ipak, to što predstavlja Francusku na međunarodnoj sceni ne znači da je Srbiju zaboravila, naprotiv.

„Dolazim svakog leta u Srbiju da vidim familiju. Da ih vidim sve, koje ne vidim tokom godine. Drago mi je da se vidim familijom.“

Često se na WTA turu govori da su devojke previše usamljene, da su izolovane i da nemaju prave prijatelje. Ipak, Selena je pojasnila sa kim voli da provodi vreme.

EPA-EFE/JULIEN DE ROSA

„Družim se najviše sa Francuskinjama, dok iz Srbije znam Olgu“, poručila je.

Neposredno pre početka razgovora je gotovo savršeno govorila engleski, francuski je pričala nakon završetka razgovora na srpskom.

„U kući pričamo srpski i francuski, zavisi kad, ali pričamo oba jezika.“

Sa velikom radošću je pričala o mogućnosti da dođe i na neki WTA turnir ukoliko ga Srbija bude organizovala u budućnosti.

„Može, da. Ako budem imala priliku, doći ću, naravno“, završila je za Nova.rs Janićijević.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar