Foto: AP Photo/Kelly Barnes)

Iako smatra da je Đoković favorit, Vilander je oprezan

Mats Vilander, bivši broj jedan, prokomentarisao je povredu Novaka Đokovića, ali ga označio i kao favorita na ovogodišnjem Australijan openu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bio bih vrlo iznenađen da ne pobedi, ali s druge strane on je rekao da je zdrav i spreman da igra, a već je preskočio jedan trening. Ima 35 godina, u Adelejdu je istaezao tu levu nogu u polufinalu i finalu, ne mogu da verujem da je igrao tamo i pobedio. Ipak, to je Novak Đoković, pa što ne bi pobedio? Možda zato što je fizički previše pripremljen“, smatra Vilander.

Šveđanin ima i teoriju zbog koje bi Novak mogao da izgubi.

„Nije mu bilo dozvoljeno da igra na US Openu, onda je igrao Tel Aviv, Kazahstan, stigao do finala u Parizu, osvojio ATP Finale, igrao je u Adelejdu. Poredeći sa Rafom Nadalom, Novak je došao igrajući apsolutno najbolji tenis, možda u poslednjih nekoliko godina, ili je bar jednako bio dobar. To nije uvek najbolje kada počinjete jedan grend slem. Želite da krenete lagano i napredujete iz kola u kolo. To bi mogao da bude razlog da ne pobedi, ali opet je veliki favorit“.

PROČITAJTE JOŠ:

O Đokoviću je pričao i Tim Henman, koji je u prvi plan istakao glad za rekordima.

„Rekao je da je na ličnoj i profesionalnoj misji i posle svega što se desilo prošle godine, mislim da ima šta da pokaže. Kada se priča o najviše slemova u obe konkurencije, mislim da on želi taj rekord, ti rekordi mu tako mnogo znače i verujem da to jako želi. Verujem i da će to uraditi“, istakao je Henman.

I Britanac se dotakao Novakove povrede.

„Ponekad usput zaradite manje povrede, ali kada dolazite na grend slem, na dve nedelje turnira, pričamo o tome da se igra u tri dobijena seta. Nadam se da više nećemo pričati o povredama“, zaključio je Britanac.

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar