Foto: AP Photo/Aaron Favila

Sve detalje sa lica mesta pratite i narednih dana uživo na našem portalu.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Treći dan Australijan opena počeo je tako da Srbija nije imala predstavnika u singlu. Nakon eliminacije Dušana Lajovića nemamo nikoga u gornjoj polovini žreba, ali je na teren izašao Rafael Nadal koji je delovao dobro protiv Džeka Drejpera u prvom kolu.

Ovog puta je njegov rival bio Amerikanac Mekenzi MekDonald i nije delovalo kao da može da ugrozi prošlogodišnjeg šampiona.

Umesto toga, priredio je prvoklasnu senzaciju sa 6:4, 6:4 i 7:5 i eliminisao Španca koji će izgubiti mnogo bodova posle Melburna.

Rafa se tokom meča svađao i sa srpskom sutkinjom u stolici Marijanom Veljović i otvorio taj deo žreba za ostale rivale.

Novak Đoković je dobio svog narednog rivala u liku i delu Enca Kuakoa iz Francuske, pošto je Kuako pobedio Uga Delijena iz Bolivije u tri seta.

Danil Medvedev, drugi finalista od lanjskog turnira je prošao dalje, Stefanos Cicipas igra ubedljivo, a nakon meča je čak delio navijačima slike umesto autograma, a Viktorija Azarenka je među damama bila surova prema Argentinki Podoroskoj sa 6:1 i 6:0.

Danijel Kolins se zbunila, pa je počela da slavi na 7:3 u taj-brejku trećeg seta protiv Karoline Muhove, iako se taj-brejk igrao do deset, ali je na kraju slavila.

Koko Gof je izbacila Emu Radukanu posle dva seta, a Marija Sakari se pomučila sa Šnajderovom iz Rusije i teško izašla na kraj sa stotinu pozicija slabije rangiranom teniserkom.

Četvrti dan će za navijače u Srbiji početi mečevima Đerea i Dimitrova od 6.30, a onda od devet časova sledi okršaj Đokovića i Kuakoa, pa nema razloga da još jednom ne ispratite sve sa nama.

Treći dan Australijan opena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar