Poznati sportski komentator Nebojša Višković kaže da je emotivno doživeo finale i titulu Novaka Đokovića u Melburnu.

Najbolji teniser sveta pobedio je Stefanosa Cicipasa u tri seta, za tri sata i uzeo desetu titulu Australijan opena.

PROČITAJTE JOŠ:

Višković je to pratio uživo u svom podkastu i ne krije da je zaplakao na kraju.

„Jesam, jesam zaplakao. To je čak išlo uživo, pošto smo moj kolega Ivan Govedarica i ja radili podkast uživo ‘Wish and Go’ u toku finala i na kraju nisam mogao da sakrijem suze, moram da priznam. Nekako je i meni sve to leglo onako baš, ne znam kako bih rekao. Pratim ga ceo život. Kao što je i on rekao, posle svega što se dešavalo prošle godine, ovo je bilo specifično. Imaće poseban pečat, ne samo u teniskoj, nego i sportskoj istoriji uopšte“, rekao je Višković u „Dnevniku Nova S“ .

Objasnio je da otežavajuće okolnosti traju godinu dana, od Instagram posta u kom je Đoković pred AO 2022. rekao da ide u Australiju uz dokumente o medicinskom izuzeću.

„Sama situacija je ove godine bila bolja nego što sam očekivao. Mislio sam da će biti više problema. Naravno, bilo je provokatora, ali to su bili izolovani slučajevi i nije moglo da se izbegne, ali ta povratna informacija australijskih građana je bila više nego dobra. Tu su bile i povrede, i situacija oko nazovi lažiranja povrede. Novak je rekao da više neće da ćuti, da će reći šta je bilo. Sezona lova na veštice, odnosno na Đokovića nikad neće biti završena i ovaj njegov uspeh je nestvaran“, priča Višković.

Foto: YouTube Nova S

Ne zna detalje povrede koju je Đoković vukao tokom turnira. Za sada se zna da je reč o mukama sa zadnjom ložom.

„To je povreda koja je jako nezgodna, ta zadnja loža i deo oko butine. Sportisti se dugo oporavljaju od toga, i verujem da je uloga Marijane Kovačević je bila velika. Kao što Novak reče, prošla je pola sveta da bi pomogla. Jer, kad ako ne sad? U Americi Novak neće igrati i ako je postojala situacija da se telo otera do krajnjih granica, to je bilo sada“, ocenjuje Višković.

Ističe da Novaku nije potrebno izvinjenje Australijanaca koji su ga deportovali prošle godine jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

„Mislim da mu nije potrebno i da ga neće ni dobiti. Može da dobije samo od bivše vlasti, od ljudi koji su ga sprečili tada da se bori za titulu. Nisu se oglašavali svih ovih dana, zašto bi to uradili sada. Prošle godine sam bio toliko ljut i rekao da, da sam na Novakovom mestu, ne bih ni otišao više nikad u Melburn. Ne bih im dao tu privilegiju da gledaju čarobnjaka na delu. Drago mi je što je Novak to uradio, ovo je šlag na tortu, odgovor na sve i jako fino spakovana osveta svima koji su mu radili o glavi“, kaže Višković.

BONUS VIDEO:  Igor Miklja: Novak – od izgnanika do pobednika za 365 dana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar