Tomi Pol
Tomi Pol; Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Amerikanac sledeća prepreka srpskog tenisera.

Novak Đoković kako odmiče Australijan open sve više podseća na mašinu koja je duže od decenije najdominantnija teniska sila. Nakon problema sa povredom koja ga je mučila u početku turnira, protiv Aleksa De Minora i Andreja Rubljova je demonstrirao silu i zabeležio ubedljive pobede.

Sada ga čeka izazov u vidu Amerikanca Tomija Pola sa kojim se nikada nije do sada u karijeri sastajao.

PROČITAJTE JOŠ

Amerikanac je na putu do meča sa Đokovićem došao nakon ubedljive pobede protiv Jensa Lenarda Štrufa u tri seta, drame u pet setova protiv Alehandra Davidviča Fokine i maksimalne pobede protiv zemljaka Džensona Bruksbija. U osmini finala i četvrtfinalu je izgubio po jedan set od Roberta Bautiste Aguta i Bena Šeltona.

Iako nikada nije igrao protv Novaka Đokovića, jedan njihov susret pre nekoliko meseci je privukao veliku pažnju.

Njih dvojica su igrali za različite timove na „Lejver kupu“ takmičenju na kojem se od profesionalnog bavljenja tenisom oprostio Rodžer Federer.

Đoković je tada deklasirao Frensisa Tijafoa sa 2:0, a zatim je pohitao ka klupi rivala da se rukuje sa svima.

Članovi Tima sveta su sportski prihvatili poraz, zapravo svi sem Tomija Pola. On se u trenutku kada je Novak hteo da se rukuje sa njim, okrenuo ka publici bez ikakvog razloga, a onda je nameštao kačket.

Sudeći prema njegovom izrazu lica to nije bilo slučajno, pošto se okrenuo čim je Novak prošao.

Nakon što je na mastersu u Parizu savladao Rafaela Nadala u žižu je dospeo i njegov privatni život, a mediji su iskopali da njegova sadašnja devojka, manekenka Pejdž Lorens preživela traumatičnu vezu sa glumcem Arijem Hamerom.

Foto: Instagram/paigelorenze/Printscreen

Ona je tvrdila da je glumac u podrumu svoje porodične kuće držao lutke na kojima je učio kako da vezuje žene, a govorio je i o tome da želi da zadavi sopstvenog psa. Navodno je bio i opsednut „mesom, kostima i venama“, a želeo je i da ona bude ponosna na modrice koje je zadobila posle grubog BDSM seksa.

„Uživao je u tim modricama. Rekao mi je da u podrumu porodične kuće ima lutke za vežbanje vezivanja. Iskreno sam se naježila. Bilo mi je jako čudno, nisam nikad pre čula tako nešto“, rekla je Pejdž za San.

Osim toga, Polov život je zanimljiv i zbog njegovog odrastanja na farmi.

„Moji mama i očuh žive na farmi u Južnom Džersiju, gde imaju oko 100 pilića, šest ovaca, dva psa, konja i mačku. Odrastao sam u Severnoj Karolini, ali moja mama se vratila u Južni Džersi kada sam postao profesionalac. Tamo je odrasla“, rekao je prošle godine Pol uoči Vimbldona.

Zanimljivo je da iako je postao prilično uspešan teniser, ne odustaje od poslova na farmi gde pomaže kada god može.

„Posle Vimbldona idem kući i pomažem oko farme. Imaju burad sa senom u polju. Ja upravljam traktorom i pomeram burad. Bilo šta od toga, pa sve do vađenja drveća iz zemlje. Rad oko farme je zabavan.”

Još od malih nogu, Pol gaji ljubav prema životinjama i avanturama. Ovaj 25-godišnjak, koji je posedovao psa kao mlađi, smatra da su njegova interesovanja van tenisa bila presudna u pomaganju da se nosi sa pritiskom života na Turu.

„Uvek sam pokušavao da budem „spoljni tip“, to mi pomaže da se isključim. Tenis se igra na otvorenom, ali čak i kada ne igram tenis, trudim se da ostanem napolju. Bilo da je to plaža ili kada sam kod kuće u poseti svojoj porodici, ceo dan smo napolju. Kad sam bio mlađi, imali smo psa, pa sam provodio vreme napolju sa njim.

Ispričao je i kako sada provodi vreme.

„Sada volim da idem na plažu i posećujem Everglejds kada sam kod kuće. Bilo koji vodeni sport kojim se bavim. Obično biram plažu pr Everglejdsa, jer ne volim da posećujem aligatore!“ rekao je Pol kroz šalu.

Što se tiče njegove teniske karijere, osvojio je jednu titulu kada je 2021. na kraju godine pobedio na turniru u Stokholmu. Na putu do titule je pobedio Tejlora Frica, Endija Marija, Frensisa Tijafoa i Denisa Šapovalova.

Krajem prošle godine je imala i najbolji plasman u karijeri kada je bio 28. na planeti, a bez obzira na ishod meča sa Đokovićem, po prvi put će uđi u Top 20 i završiti minimum na 19. mestu od sledećeg ponedeljka.

Pre Melburna je najbolji rezultata na grend slemovima ostvario na Vimbldonu prošle godine kada je stigao do osmine finala i ispao od Kamerona Norija.

Sada ga čeka najveći meč u karijeri protiv Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO Novak Đoković pobedio Australijanca De Minaura

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare