Novak Đoković je u velikom finalu Australijan opena srušio Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6(4), 7:6(5) i tako podigao 22. grend slem titulu. Odlučio je da pojasni šta se dešava nakon meča.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Najpre je govorio o proslavi koja je bila daleko od idealne.

PROČITAJTE JOŠ

„Nisam proslavio onako kako sam želeo. Imao sam obaveze prema medijima i išao sam na doping kontrolu. U tri ujutru sam se vratio u smeštaj. Bila je to duga noć, ali i dalje mi je sve neverovatno. Ovo je uspeh cele moje porodice i članova tima. Bilo je izazovno i nismo uspeli da proslavimo onako kako sam hteo, ali kada se budem vratio u Evropu, proslavićemo, nadam se“, poručio je novi stari prvi igrač planete.

Pojasnio je Đoković da povreda nije baš prošlost i da se mora i dalje paziti o tome u kakvom je stanju noga.

„Moram da snimim nogu, da vidim šta se dešava i u zavisnosti od toga, odlučiću da li idem u Dubai ili ne. Za sada sam prijavljen, ali videćemo da li ću se za nekoliko nedelja vratiti na teren. Dubai se igra u poslednjoj sedmici februara, nisam doneo konačnu odluku.“

Nema nikakvu dilemu gde će provesti januar sledeće godine.

„Čim sam osvojio trofej, odlučio sam da se vratim i sledeće godine (smeh). Mislim da rezultati koje postižem ovde dovoljno govore i naravno da postoji želja da se vratim i naredne godine. Prošlo je tačno 15 godina od kada sam osvojio prvi grend slem ovde u Melburnu, tada su oba moja brata bila sa mnom, sada je sa mnom samo jedan, Marko. To čini ovu pobedu još posebnijom. Voleo bih da se vratim, vraćaću se sve dok budem igrao na visokom nivou.“

Govorio je o motivaciji

„Želja da osvojim trofej je bila velika. Bilo je dosta izazova, ali sve je na kraju pozitivno iskustvo. Plašio sam se zbog noge šta će biti, bio sam zabrinut oko toga kako će me ovde prihvatiti nakon prošlogodišnjih dešavanja, pa onda dešavanja sa mojim ocem… Sve sam to prihvatio i zahvalan na svemu“, završio je Đoković.

BONUS VIDEO Đoković se u broju osvojenih grend slemova izjednačio sa Nadalom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar