Foto:REUTERS/Loren Elliott

Novak Đoković se nalazi u Australiji gde ga očekuje nastup na Australijan openu, a ako je verovati kladionicama, doskora najbolji teniser planete je glavni favorit za osvajanje sva četiri glavna turnira 2023. godine.

Kada je u pitanju takmičenje u Melburnu, Novaka mnogi smatraju da je, s obzirom na sve što je prethodilo turniru, od devet titula u prošlosti pa do deportacije pre godinu dana, ubedljivo najveći favorit, a kvote dovoljno govore za sebe – Novak je ubedljivo prvi favorit, pa je tako za svaki uložen dolar na njegov trijumf u Australiji moguće osvojiti tek nešto više od toga, 1.1.

Ovo je i očekivano, s obzirom na to da Novak ima sve moguće razloge da bude više nego maksimalno motivisan da dođe do samog vrha.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedugo potom sledi Rolan Garos, a na jedan uložen u proseku je moguće dobiti 1.65 dolara, što Novaka čini poravnatim sa Karlosom Alkarazom na mestu prvog favorita.

Razlog za to je krajnje jasan – ukoliko osvoji Melburn, Novak u Pariz stiže sa ciljem da pretekne Rafaela Nadala po broju titula na Grend Slem turnirima.

„Bik sa Majorke“ , primera radi, može da donese 2.5 dolara na svaki uložen. Nije loše za „kralja šljake“, ali je razlika u odnosu na Novaka neočekivano velika. I to se, s obzirom na Nadalovo stanje, čini opravdanim.

Onda dolazi red na Vimbldon – četiri vezane titule u Londonu Novaka su lansirale u sam vrh favorita sa istim kvotama kao i za Australijan open.

A koliko poverenje postoji pokazuje i sledeći podatak – iza Novaka prvi sledeći je Mateo Beretini koji na svaki uloženi dolar donosi sedam.

NE PROPUSTITE:

Na kraju, US Open i jedno veliko pitanje – da li će Novak zaigrati u Njujorku? Kako trenutno stoje stvari, nastup u „Velikoj jabuci“ je neizvestan, ali ako ode, favorit je, bar zasad.

Novak „vredi“ 1.5 dolar za svaki uložen, a Medvedev kao drugi duplo više, čak 3.

A kada su šanse po broju osvojenih grend slem turnira u pitanju, koliko i kladionice veruju u Novaka pokazuje sledeći podatak – najviše „vredi“ opklada da neće osvojiti nijedan (6.5), jedan grend slem donosi 2.8, tri 2.5, četiri 2.75, a s obzirom na to da se gotovo već krunisan u pobednika Vimbldona i Australijan opena, čini se da je sa kvotom 1.4 za tačno dva osvojena napravljen pravi ustupak.

Još da to potvrdi na terenu…

BONUS VIDEO Novak Đoković i Nik Kirjos – šou na egzibiciji u Melburnu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar