Loše vesti za organizatore.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Australijski teniser Nik Kirjos se povukao sa Austrlaijan opena zbog povrede. Australijanac je sazvao neočekivanu konferenciju na kojoj je saopštio da ove godine neće učestvovati na turniru u Melburnu.

PROČITAJTE JOŠ

„Veoma sam razočaran, svi se pitate šta se desilo, fizioteprauet će mi dati više detalja. Osećam se izmereno, ovo je jedan od najvažnijih turnira“, rekao je Kirjos.

Kirjos ističe da mu nije bilo lako.

„Pomešana su mi osećanja, želeo sam da uradim sve kako treba, da budem spreman, ali je ovo loš tajming. To je zivot, povrede su deo posla, moram da pronađem inspiraciju u Kokinakisu koji se vratio posle povreda, vratiću se i igruću kao ranije. Ušao sam u ovaj turnir kao jedan od favorita, uradicu sve da se vratim“, rekao je Kirjos.

Istakao je Australijanac da je imao problem i da spava.

Foto: Tanjug / AP Photo/Mark Baker

„Ne osećam se dobro, posle mečeva sam osećao propadanje. Poslednjih pet noći sam imao problem da spavam, imao sam nateknuće koje se povećavalo, jedini način je bilo da se otvori i da se to resi“, poručio je Kirjos.

Prema prvim informacijama u pitanju je manje kidanje meniskusa.

„Hteo sam da dam sebi šansu, imao sam neku nadu, ali posle današnjeg dana… Došli smo do odluke zajedno, ali sam ja odlučio. Igrači u ovim situacijama nemaju pojma.“

„Nije mogao da igra ni sa injekcijama, pokušao je da proveri sa Novakom da vidi da li može da igra. Svaki put je bio sve otečeniji, nikako ne bi mogao da odigra sedam mečeva. Hteli smo da sprečimo da se pogorša stanje, vratiće se za Indijan Vels. Razočarenje je što se se to desilo sad“, rekao je fizioterapeut Kirjosa.

Ovo je otvorilo put Novaku Đokoviću do polufinala pošto je Kijos bio potencijalni protivnik u četvrtfinalu, pa sad ostaju samo Rubljov i Rune kao nagazne mine.

BONUS VIDEO Nova.rs ispred hotela u kome je Novak bio „zarobljen“ 2022. godine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare