Foto: REUTERS/Jaimi Joy

Najbolji teniser planete Novak Đoković osvojio je deseti trofej u Melburnu i ukupno 22. grend slem u karijeri.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 (4) i 7:6 (5) da bi postigao najveći mogući uspeh u svetu tenisa.

PROČITAJTE JOŠ:

Tokom meča, Novak se u nekoliko navrata okrenuo ka svom boksu, besneo je na Gorana Ivaniševića, ali i na pojedine navijače i nakon teškog i napetog okršaja, Đoković je dao sebi oduška i izvinio se treneru.

„Kakav je ovo put bio za mene i porodicu, ništa ne uzimam zdravo za gotovo, znam da ponekad tolerišete moje najgore strane na terenu i van njega. Zašto se smeješ, Gorane? Hvala vam, ne znam da li ćete mi ikad oprostiti šta sam vam uradio, ali ovaj trofej je vaš koliko i moj“, rekao je Novak posle meča svom boksu.

Za finale s Cicipasom je rekao da mu je najveća pobeda u karijeri, utoliko veća jer je prva tri kola igrao sa vidnom povredom zadnje lože.

I još više zato što je prošle godine na istom mestu proteran iz Melburna jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

„Ovo je bio jedan od najtežih turnira u životu sa obzirom na uslove, nisam igrao prošle godine, sada sam se vratio. Želim da se zahvalim ljudima koji su učinili da se osećam komforno, ovde sam igrao najbolji tenis u karijeri pred legendarnim Rod Lejverom, hvala vam što ste večeras ovde. Pokušao sam da se uštipnem i da ostanem u trenutku, samo tim i porodica zna kroz šta smo prošli u poslednjih četiri, pet nedelja. Sa obzirom na okolnosti ovo mi je najveća pobeda u karijeri“, poručio je Đoković.

BONUS VIDEO: Džim Kurijer se spušta zip lajnom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar