Bilo je i suza nakon istorije srpskog tenisera.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 6:3, 7:6 (4) i 7:6 (5) i osvojio je desetu titulu na Australijan openu.

Mnogo je rekorda Nole oborio ovom pobedom, a bio je i veoma emotivan nakon nje.

PROČITAJTE JOŠ

„Prvo moram da kažem da sam dirnut Stefanosovim rečima, cenim što si tako divan i što govoriš puno poštovanja. Na terenu smo veliki protivnici, bez obzira ko je sa druge strane, to ne znači da ne bi trebalo da priznajemo uspehe drugih. Ovo sigurno nije tvoje poslednje finale grend slema, imaš još mnogo vremena. Čestitam tvom timu i porodici, znam koliko ste vremena potrošili da postaneš bolji čovek i teniser.

Rekao sam pre neki dan da si veoma zanimljiv momak i stvarno to mislim. Želim da kažem nešto o Srbiji i Grčkoj. Mi smo male zemlje, koje nisu imale mnogo teniske tradicije, uzora, to je poruka za svakog mladog tenisera koji ovo gleda i sanja da bude gde smo Stefanos i ja. Sve je moguće, nemojte da vam niko otme san. Odakle god da ste ovde, što ste imali više izazova u detinjstvu, što je bilo teže, to ste postajali jači. Ne dozvolite da vam iko oduzme san, zalivajte kao cveće, ako nađete samo jednu osobu koja veruje u vas, sanjajte i uspećete“, bile su prve reči Novaka nakon titule.

Foto: REUTERS/Jaimi Joy

Zahvalnost je izrazio i prema svojoj porodici, koja je uvek uz njega.

„Kakav je ovo put bio za mene i porodicu, ništa ne uzimam zdravo za gotovo, znam da ponekad tolerišete moje najgore strane na terenu i van njega. Zašto se smeješ Gorane? Hvala vam, ne znam da li ćete mi ikad oprostiti šta sam vam uradio, ali ovaj trofej je vaš koliko i moj.“

Srpski teniser je dodao da je ovo najveća pobeda u njegovom životu.

„Ovo je bio jedan od najtežih turnira u životu sa obzirom na uslove, nisam igrao prošle godine, sada sam se vratio. Želim da se zahvalim ljudima koji su učinili da se osećam komforno, ovde sam igrao najbolji tenis u karijeri pred legendarnim Rod Lejverom, hvala vam sto ste večeras ovde. Pokušao sam da se uštipnem i da ostanem tu u trenutku, samo tim i porodica zna kroz šta smo prošli u poslednje 4,5 nedelje. Sa obzirom na okolnosti ovo mi je najveća pobeda u karijeri“, zaključio je Đoković.

BONUS VIDEO Navijači pevali rođendansku pesmu Dijani Đoković

Komentari

Svi komentari (1)